preview image In de stijl van: Johan Derksen
preview image In de stijl van: Johnny Depp

10 dingen die een gentleman niet zou mogen hebben

| Kawing | 0 Reactie(s)

Als vaste lezer van MEN TODAY weet je inmiddels dat wij nooit te beroerd zijn om kledingtips te delen. Maar wat wij minstens net zo belangrijk vinden, is om ook dingen uit te lichten die een hedendaagse heer niet hoort te hebben. Dit zijn tien willekeurige items die een gentleman absoluut niet zou mogen bezitten:

Psy, de ultieme niet-gentleman - MEN TODAY
Foto: Psy, de ultieme niet-gentleman (via kpopnews.org)

1) Geldclip

Tenzij je een zwartwerker of witwasser bent, is er geen enkele reden om zo’n dikke stapel biljetten op zak te hebben. Koop een mooie lederen portemonnee van bijvoorbeeld Castelijn & Beerens en stort het wisselgeld op je bankrekening.

2) Bril met meekleurende glazen

Fotochrome brilglazen reageren op lichtsterkte. Soms handig op een zeer zonnige dag, vaak ongewenst op een gewoon heldere dag. Je wil niet bekend staan als degene die altijd en overal een zonnebril draagt. Daar hebben ze een woord voor uitgevonden: sukkel.

3) Afritsbroek

Er zijn lange broeken en korte broeken. En er is het KNMI. Je weet dus altijd al ver van tevoren hoe het weer wordt. Er is dus geen enkel excuus om een afritsbroek aan te schaffen; laat staan aantrekken.

4) Sandalen met sokken

Gescheiden van de sok is er helemaal niks mis met de sandaal. Bij elkaar is het de meest verschrikkelijke combinatie sinds mensenheugenis. Dat het kan, wil niet zeggen dat je het ook moet doen.

5) Duimring

Elke andere ring die niet om de ringvinger zit, is er eigenlijk één te veel. Maar de duimring is het epitoom van way too much. Wat sieraden betreft, geldt altijd less is more. Houd het clean.

6) Replica van merkhorloge

Laat je budget geen authentieke Audemars Piguet toe? Geeft niet, het mijne ook niet. De zwarte markt afstruinen voor een namaak lijkt een goed idee, maar is het niet. Een replica kan namelijk behoorlijk prijzig zijn, maar is vooral behoorlijk - wat is het woord ook al weer - nep. Voor datzelfde geld heb je al een heel fijn klokje van SeikoTissot of TRIWA.

7) Visor pet

Het hoofddeksel dat alleen op de golfclub geoorloofd is. Daarbuiten zijn er veel stijlvollere alternatieven te vinden die het hoofd wél bedekken, zoals een snapback pet of een hoed.

8) Afgezakte jeans

Je bent een volwassen man, dus hijs je spijkerbroek op en gebruik een riem. Niemand wil jouw boxershort zien.

9) Dikke zilveren of gouden ketting

De gulden regel is ook hier van toepassing: less is more. Tenzij de initialen van je voornaam B.A. zijn en je van je achternaam Baracus heet.

10) Riemtasje voor mobiele telefoon

Come on. De jaren '90 belde zojuist en...zelfs zij wil het riemtasje niet terughebben. 

En zo zijn er nog veel meer kledingstukken en accessoires die je als gentleman niet dood in gevonden wil worden. Denk erom: wanneer je er lang over na moet denken, is het vaak not done.

Welk item dat wij niet genoemd hebben, vind jij absoluut niet kunnen bij een gentleman?

Gedraag je als een gentleman:

colbertGant wehkamp
€ 329,95 € 139,95
overhemdA Fish Named Fred wehkamp
€ 89,95 € 54,95
Ray-Ban RX5283 Icons Heren Bril van Ray BanRay Ban SmartBuyGlasses
€ 100,95

Delta HatBrixton Revert 95
€ 49,95
Edmund ID WalletportemonneeThe Little Green Bag
€ 99,00 € 69,30
Levi`s Regular 501 fishin poleLevi's Men at Work
€ 109,99 € 64,99

Tissot  T0494071603100Tissot Horlogesuper.nl
€ 389,95 € 384,95
Lucléon kettingLucléon Stylepit
€ 24,95 € 19,96
Zign Sandalen BruinZign Zalando
€ 59,95 € 29,98