preview image €500 shoptegoed van We Are Labels
preview image 7 wintersporttips om stijlvol de piste af te suizen

3 manieren om het overhemd in je broek te stoppen

| Kawing | 0 Reactie(s)

"To tuck, or not to tuck? That is the question," zou Hamlet geroepen hebben als hij geen wanhopige prins was, maar iemand die zich afvraagt of het overhemd in of over de broek gedragen dient te worden. Dit zijn 3 tips om het overhemd in je broek te stoppen.

3 manieren om het overhemd in de broek te stoppen - MEN TODAYFoto: Pinterest

Wanneer overhemd in broek stoppen?

Voordat de handen uit de mouwen worden gestoken en het overhemd in de broek wordt gestopt, moet er eerst een belangrijke vraag beantwoord worden: wanneer stop je het overhemd in je broek? Het snelle antwoord luidt: casual shirts horen over de broek en zakelijke overhemden in de broek. Shirts uit die laatste categorie hebben doorgaans de volgende kenmerken:

 • Maatboog in inches in plaats van grootte (bijvoorbeeld maat 36, 38 en 40 i.p.v. maat S, M en L);
 • Een (gespreide) kraag met voldoende ruimte voor een stropdas;
 • Geen borstzakken, of hoogstens één (decoratieve) zak zonder knopen;
 • Lange en afgeronde voor- en achterpand. Tip: houd je armen langs jouw lijf. Valt het overhemd boven de handpalmen? Draag dit hemd dan over de broek. 

3 manieren om overhemd in broek te stoppen

 1. Basic tuck
  Dit is hoogstwaarschijnlijk hoe de meerderheid het overhemd in de broek stopt: overhemd aan en broek over het hemd heen trekken. Wanneer de broek niet te los op de heupen hangt, blijft het overhemd goed zitten. Mits het een goed passend slim-fit shirt is natuurlijk. Met een wat wijder overhemd krijg je al snel het parachute-effect: het overhemd bungelt aan alle kanten over de broek heen.
   
 2. Military tuck
  De military tuck kent veel variaties, maar het principe is bij elke variant hetzelfde. Zorg dat het overhemd in je broek gestopt is. Vervolgens sta je rechtop en vouw je het overhemd bij de zijnaden diagonaal naar achteren zodat er twee flappen ontstaan. Trek deze strak naar achteren zodat de voorpand strak op de borst komt te staan en stop de flappen in de broek.
   
 3. Underwear tuck
  Mannen die altijd een hemd of T-shirt dragen onder het overhemd merken vaak dat hun ingestopte overhemd naarmate de uren verstrijken weer omhoog kruipt. De oplossing is om het ondershirt in je boxershort te stoppen en dan pas het overhemd in de broek te stoppen. 

Tot slot is het goed om te weten dat overhemden voor de helft in de broek stoppen not done is. En wanneer je jouw overhemd in je broek stopt, komt het weleens voor dat het halverwege de dag weer omhoog gekropen is. Stop het overhemd dan gewoon opnieuw je broek in, want niets ziet er treuriger uit dan een overhemd dat voor de helft gekreukeld is.