preview image Zo strik je een stropdas in 3 stappen
preview image Hoe strik je een vlinderdas?

3 tips om horloges met outfits te matchen

| Kawing | 0 Reactie(s)

Je hebt de ideale outfit samengesteld en het perfecte paar schoenen opgepoetst. Nu rest nog de grote vraag: welk horloge draag ik erbij? Hier zijn 3 foolproof tips om horloges met outfits te matchen.

Tommy Hilfiger horloges - MEN TODAY

Het horloge is het laatste puzzelstukje dat een outfit compleet maakt. Voor partyoutfits is dat niet anders. Men oppert vaak dat gezelligheid geen tijd kent en daarmee horloges dus niet thuishoren op feesten. Onzin. Die regel is namelijk nogal gedateerd; het stamt uit de tijd dat Uber-chauffeurs nog koetsiers waren. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Zo match je Tommy Hilfiger horloges met jouw partyoutfit:

1. Match horloges met dresscodes

  • Black-tie
   Bij gelegenheden waar mannen in smoking verwacht worden, hoort het meest simpele horloge: de zogenaamde dress watch, een klokje met witte wijzerplaat zonder poespas en een zwarte leren band.
  • Formeel
   Moet je twee- of driedelig in kostuum opdraven? Dan is ook de dress watch hier een goede keuze. Deze kan bij grijze en blauwe pakken ook een bruine leren band hebben. Maar ook een mooi duikhorloge met leren band past hier perfect bij.
  • Smart casual
   Horloges met een metalen band worden over het algemeen als minder formeel beschouwd. Maar een chique duikhorloge of een chronograaf met een metalen band kan ook prima smart casual gedragen worden. Wil je het op safe spelen? Kies dan voor een pilotenhorloge met een leren band.
  • Casual
   Zoals hierboven al vermeld, past een horloge met metalen band meer bij casual gelegenheden. Maar een horloge met leren band kan ook prima met een poloshirt en jeans gedragen worden.
  • Sport
   Een horloge dat tijdens sportieve activiteiten gedragen wordt, moet tegen een stootje kunnen. En hoewel een metalen horlogeband vrij stevig is, is het niet ideaal om het tijdens het sporten om je pols te hebben. Een horloge met een plastic of stoffen band is daar veel beter geschikt voor.

Tommy Hilfiger horloges - MEN TODAY Tommy Hilfiger dress watch Tommy Hilfiger duikhorloge Tommy Hilfiger pilotenhorloge

2. Match leer met leer

Het materiaal en de kleur van je schoenen is de indicator voor jouw horlogekeuze. Bij zwarte leren schoenen hoort een een zwarte leren horlogeband én een zwart leren riem. Hetzelfde geldt voor bruine schoenen: match de horlogeband en de riem met dezelfde tint bruin. Goud- of zilverkleurige banden gaan goed samen met zowel zwarte als bruine schoenen.

3. Match metaal met metaal

De kleur van het metaal, of het nou van de band is of van de horlogekast, moet matchen met de accessoires die je draagt. Heb je een gouden horloge? Draag deze dan met een goudkleurige riemgesp. Vermijd in dit geval zilverkleurige sieraden. Je wil immers dat het hele plaatje klopt.

Nu je weet hoe de steel in de vork steekt, kun je jouw kerstoutfit of partywear voor oud en nieuw compleet maken met een van de vele horloges van Tommy Hilfiger: