preview image Pokémon nerd alert: vind Squirtle en win een VR-bril
preview image Rio in virtual reality: windsurfen als een pro

3 tips om je kapper de baas te blijven

| Tom | 1 Reactie(s)

Kappers zijn mensen met een eigen wil. Die wil je niet tegen je in het harnas jagen. Maar soms zie je het fout gaan en is ingrijpen geboden. Drie tips.

Herenkapsels 2016 done right - MEN TODAYHerenkapsels 2016 done right. Foto: Jack & Jones.

Stel je voor: je zit in de kappersstoel en hebt een heel duidelijk beeld van wat het eindresultaat zou moeten zijn. De herenkapsels zijn anno 2016 zo gevarieerd dat heldere instructies noodzakelijk zijn. Wil je met een tevreden gevoel de deur uitlopen, dan zul je goed voorbereid en met een sterke wil van huis moeten gaan. Want kappers zijn creatieve mensen en creatieve mensen in hun vrijheid beperken levert nog wel eens frictie op. Om je een teleurstelling te besparen – te kort, te netjes, te asymmetrisch – hierbij drie concrete tips voor een zorgeloos bezoek aan de haarkunstenaar kapper.

1. Geef specifieke instructies

Als je precies weet wat je wilt, neem dan een foto mee als referentie. Dit voorkomt verwarring en geeft je de gelegenheid om legitiem te klagen indien het eindresultaat afwijkt van de instructies – maar zover moet je het natuurlijk überhaupt niet laten komen. ‘Lang bovenop en kort aan de zijkanten’ is nogal standaard en betekent voor de kapper waarschijnlijk iets heel anders dan voor jou.

2. Houd het gesprek plezierig

Kom je voor het eerst bij een nieuwe kapper, begin dan niet direct over zware of te persoonlijke onderwerpen. Jullie zijn immers wildvreemden met een zakelijke transactie op het programma. Dat klinkt ongezellig, maar hoeft het zeker niet te zijn. Kappers zijn gepassioneerde mensen. Ontdek waar ze écht enthousiast over zijn, en de verhalen komen vanzelf. Kennen jullie elkaar wat langer, dan kunnen er serieuze zaken besproken worden. Zolang de andere klanten er maar geen aanstoot aan nemen. Een andere optie is om de stilzwijgende afspraak met je kapper te hebben dat jullie gedurende de knipsessie zwijgen in stilte. Wel zo rustig.

3. Blijf bij je besluit

Verander niet halverwege van gedachten. Mocht je iets zien gebeuren dat weinig goeds belooft, vraag beleefd doch dringend wat er gaande is. Een goede kapper begint doorgaans rond de slaap zodat jij de lengte kunt zien. Er is niets mis met een kritische benadering. Het is immers jouw haar en jouw kapsel waar je weer een paar weken mee vooruit moet. Laat je niet van je stuk brengen door een kapper, hoe overtuigend hij of zij ook mag zijn.

Bron: MR PORTER

After-kapper essentials

Pomade

Hair PomadeGelJACKZ
€ 12,95
Deluxe pomadeHaarverzorgingJACKZ
€ 19,95
Hard Cream PomadeBaxter of california JACKZ
€ 19,95
Ponsonby PomadeTriumph and disaster JACKZ
€ 27,95 € 24,95
Black & White Pomade OriginalHaarverzorgingJACKZ
€ 11,95
Red PigReuzel GelJACKZ
€ 14,95 € 13,90

Shampoo

ConditionerTriumph and disaster JACKZ
€ 25,95 € 23,95
Audacious Shampoo ReepShampooTrendhim.nl
€ 18,95
The Ultimate Concentrated Shampoo - newBluebeards revenge JACKZ
€ 13,95 € 9,95
Poseidon's BaardshampooLenois barber Trendhim.nl
€ 38,95
Scrub ShampooReuzel ShampooJACKZ
€ 18,95
Clinique Happy For Men Body and Hair WashClinique Shampoode Bijenkorf
€ 28,50