preview image Testpiloten gezocht voor de nieuwste Huawei Honor smartphone
preview image Review: Tesla Model S met 700pk en vierwielaandrijving

4 manieren om met kaalheid om te gaan

| Benji | 0 Reactie(s)

De grootste nachtmerrie van bijna elke man: kaal worden. Maar zoals een groot man ooit zei: "Elk nadeel heb zijn voordeel." Dit zijn 4 manieren om met (toekomstige) kaalheid te leren leven.

Waarom worden mannen kaal?

Kaalheid is een van de grootste angsten bij mannen. Er zijn meerdere redenen waardoor deze nachtmerrie werkelijkheid kan worden. De 2 grootste: erfelijkheid en stress. Zo kan het simpelweg in je genen zitten om vroegtijdig kaal te worden. Ten tweede bevordert stress haaruitval.

Daarnaast werken strakke vlechtjes (cornrows) en elastiekjes averechts met het haarbehoud. Maar ook ziektes en medicatie kunnen een rol spelen. Tot slot is een vitamine- en mineraalarm dieet een van de vele redenen die het uitvallen van haar kan doen versnellen.

Jason StathamFoto: GeeksVip

4 manieren om met kaalheid om te gaan

Wat kun je tegen kaalheid doen? Begin met gezond eten, meer sporten en minder stressen. Er zijn verschillende medicijnen die kaalheid tegen kunnen gaan. Máár deze hebben minder prettige bijwerkingen en werken alleen zolang je het middel gebruikt. Daarom hebben wij 4 alternatieve manieren om met kaalheid te leren leven onder elkaar gezet:

Trucage en camouflage

Zolang je nog een beetje haar hebt zijn er verschillende manieren om je kaalheid te camoufleren. Zo zijn er verschillende sprays en middelen die hierbij helpen. Of wat dacht je van een hoed of een baseball cap? En natuurlijk is er de Donald Trump: een flinke lok laten groeien en die over je kalende kruin kammen.

If you can't beat them...

Join them. Tegenwoordig kijkt niemand meer op van mannen met een kale kop. Kijk bijvoorbeeld naar Jason Statham. Er zijn twee opties: je kunt het of millimeteren, of je kop helemaal glad scheren. Een voorwaarde is natuurlijk dat je er het hoofd ervoor moet hebben. 

Compenseren

Compenseer je beginnende kaalheid. Verleg bijvoorbeeld de focus op je hoofd naar een goed getraind lichaam. Of laat een flinke baard staan.

Deal with it

Zoals met het alles in het leven, is accepteren dat je kaal wordt het beste wat je kunt doen. Het is niet het einde van de wereld. Life goes on. Wanneer je accepteert dat je kaal wordt, zul je merken dat het leven een stuk minder stressvol is. Zorgt dit ervoor dat je weer een flinke bos haar op je bol krijgt? Nee, maar je krijgt wel een enorme boost in zelfverzekerdheid. En daar vallen vrouwen op.