preview image Van Amateur tot Zlatan: zo word je een topatleet
preview image Kun je in een badkuip varen?

4 typen heren zwembroeken om de blits mee te maken

| Sophie | 0 Reactie(s)

Een kleine opfrisser voordat de zomer straks écht losbarst: we nemen een duik in de nieuwe collectie heren zwembroeken van Zwembroeken.nl met zeeën van modellen en aan de hand van iconische voorgangers.

Herencollectie zwembroeken 2016 - MENTODAY
Foto: Zwembroeken.nl

Zwemboxers

De zwemboxer is veruit de meest populaire zwembroek onder mannen. De strak zittende zwembroek met korte pijpen zorgt ervoor dat er niets buiten boord valt en is een regelrechte klassieker die al sinds de begin jaren 40 gedragen wordt. Destijds kwam deze oldtimer voor in sombere kleuren en veelal zonder print. Maar zoals zwart-wittelevisie plaats heeft gemaakt voor kleuren lcd, werd ook de zwemboxer naarmate de tijd verstreek steeds fleuriger. Tegenwoordig vind je de zwemboxer in alle kleuren van de regenboog en met alle mogelijke prints. Perfect voor de showpony's onder ons.

Treed in de voetsporen van: Sean Connery en Daniel Craig als de alombekende geheim agent met een license to chill. Ook Elvis Presley droeg in zijn surffilm Blue Hawaii de boxer; en niet te vergeten: achtmaal gouden plak-winnaar Michael Phelps.

Yacht ZwemboxerHom Zwembroeken.nl
€ 54,95
Hero Palm Print Short MultiDiesel Zwembroeken.nl
€ 54,95 € 44,95
Aquashort Valmilton Graphic BlauwSpeedo Zwembroeken.nl
€ 41,95 € 32,95

Zwemshorts

Half jaren 80 maakte de zwemshort een opmars. Deze zwembroek heeft lange broekspijpen en zit - zoals de naam al suggereert - als een wijde boxershort. De zwemshort biedt dus in vergelijking met zijn voorganger iets meer bewegingsvrijheid. 

Treed in de voetsporen van: Garey Busey die met een gewaagde roze zwemshort in Big Wednesday verscheen; een goudbruin gekleurde Jude Law in thriller The Talented Mister Ripley en Taye Diggs in How Stella Got Her Groove Back dat in het zonovergoten Jamaica is opgenomen.

Honolulu Swim Short HibiscusSuperdry ZwemshortZwembroeken.nl
€ 69,95 € 44,95
Crunot All Over Pink FloralBrunotti Zwembroeken.nl
€ 44,95
Zwembroek Blauw Gestreept IIISchiesser Zwembroeken.nl
€ 49,95 € 39,95

Boardshorts

De boardshort is met de lange broekspijpen letterlijk de grote broer van alle zwembroeken. Het is dé eerste keuze van surfers en wordt daarom ook wel de 'surf trunk' genoemd. Door zijn relaxte karakter heeft de boardshort de oversteek van zand naar asfalt weten te maken. In combinatie met een simpel T-shirt en een paar sneakers verandert de boardshort van swimwear naar streetwear.

Treed in de voetsporen van: wereldkampioen surfen Kelly Slater; schatzoeker Matthew McConaughey in Fool’s Gold en de gehele mannelijke cast van Baywatch.

Boardshort Wave BlueSuperdry Zwembroeken.nl
€ 59,95 € 44,95
Short Leisure Tropics ZwartSpeedo Zwembroeken.nl
€ 44,95
Short Check Leisure IISpeedo Zwembroeken.nl
€ 39,95 € 19,95

Zwemslips

In de volksmond ook wel bekend als de Speedo. Maar voor alle duidelijkheid: Speedo is dus het merk en zwemslip is het type broekje. Door zijn bescheiden verschijning is de zwemslip niet ieders cup of tea. Maar Olympische zwemmers zweren erbij: door zijn strakke pasvorm en het weglaten van de pijpen beweeg je veel gestroomlijnder door het water en trek je dus veel sneller baantjes. Op het strand heeft de zwemslip ook zo zijn voordeel: de bovenbenen bruinen veel gemakkelijker.

Treed in de voetsporen van: Tom Daley, Olympiër en kampioen schoonspringer; acteur Hank Azaria die intens op z’n gemak is in Along Came Polly; en de gouddragende Ray Winstone in de thriller Sexy Beast.

Marina Zwemslip GroenHom Zwembroeken.nl
€ 28,95
Zwemslip Logo IISpeedo Zwembroeken.nl
€ 33,95
Yacht ZwemslipHom Zwembroeken.nl
€ 44,95

Benieuwd naar meer? Bekijk alle heren zwembroeken op Zwembroeken.nl.