preview image MEN TODAY Stijlgids #20: Herenkapsels 2015
preview image 6 verrekt goede redenen om een horloge te dragen

5 powervrouwen over dé 5 herenkapsels van 2015

| Tom | 0 Reactie(s)

Mannen, gedraag je: we zijn in het gezelschap van vijf powervrouwen met een mening. Een ongezouten mening. Over mannenhaar in dit geval, want we vroegen ze om een kritische inspectie van dé 5 herenkapsels van 2015. Geniet (en doe er uw voordeel mee).

5 powervrouwen over dé 5 herenkapsels van 2015 - MEN TODAY

Maar first things first: wie zijn deze prachtige dames? Wel, dit vijftal vrouwen weet waar het over praat als het over mode en beauty gaat. Niemand minder dan - van links naar rechts - Claudia Straatmans (hoofdredacteur Marie Claire), Debbie Wester (senior editor StyleToday.nl), Ellen Snijder (oprichter Fashionchick.nl), Mies de Vries (hoofdredacteur Grazia) en Vivianne Bendermacher (hoofdredacteur VIVA) laten hun licht schijnen op vijf manieren om die mannenmanen een beetje toonbaar te maken. Kom maar door, dames...

Herenkapsels 2015: Hoge knot

Herenkapsels 2015: hoge knot - MEN TODAY
Foto's: Pinterest

Claudia: "Zlatan Ibrahimovic introduceerde het in brede kringen. Doet een beetje denken aan een Samoerai-krijger, vast heel goed om in oorlogssferen te komen en de bal of de tegenstander te krijgen, maar een vrouwenhart verover je hier niet mee. Het voelt toch iets te halfbakken schmutzig aan."

Debbie: "Toen ik zes jaar geleden mijn vriend leerde kennen droeg hij een knot omdat het qua ontwerpen en schuren in zijn atelier gewoon makkelijk was. Maar verdorie, sexy dat het was! Nu hebben mannelijke hipsters de trend overgenomen met de nodige overbeharing en opgerolde broekspijpen incluis. Toch kan een echte nonchalante 'working bun' mij nog wel kietelen."

Ellen: "HOT! Maar je moet het kunnen hebben. Oftewel: je moet écht een goed hoofd hebben, een lekkere kaaklijn bezitten en vooral heel mannelijk zijn. Dan kun je mij echt wegdragen."

Mies: "Wie knot wil moet compenseren met een brede kaak en biceps om een echte man te blijven."

Vivianne: "Alleen mannen die van zichzelf al woest aantrekkelijk zijn, komen hiermee weg. Neem nou Justin Passmore op rechts… Die gast kan alles hebben. Meestal begint zo’n trend bij dat soort heerschappen. Minder appetijtelijke exemplaren nemen dat dan over in de veronderstelling dat zo'n knotje hen helemaal ophaalt. Een verschrikkelijk misverstand. Je moet  ook echt over een flinke bos haar beschikken. Zo’n man die zijn wilde manen losgooit, en dan plots uitsluitend blijkt te beschikken over een bosje alfalfa onder dat elastiekje… Dealbreaker."

Herenkapsels 2015: De klassieke zijscheiding

Herenkapsels 2015: klassieke zijscheiding - MEN TODAYFoto's: Pinterest

Claudia: "Klassiek, klassiek, klassiek. En bij Marie Claire zeggen we: wat is er mis met grijpen naar dingen uit het verleden die toen hun waarde hebben bewezen? Hup, het heden in. John F. Kennedy werd in 1963 vermoord, meer dan 50 jaar later denken we nog steeds met nostalgie aan hem. Kortom: hij moet iets goeds gedaan hebben – en anders zijn kapsel wel. Leuk trouwens, die hedendaagse touch van Justin Timberlake."

Debbie: "John F. Kennedy wist hoe hij het volk voor zich moest winnen, inclusief de vrouwen. Netheid dient de man en ik kan een man die smetteloos voor de dag komt alleen maar een pluim geven. Ietwat gezichtsbeharing en een verborgen tatoeage er graag wel bij inbegrepen."

Ellen: "Dit vind ik zo onwijs sexy - en niet alleen omdat mijn man dit kapsel heeft. Serieus: kijk even naar Justin hierboven. Zo sophisticated! Of denk aan George Clooney; ik zeg what else..."

Mies: "Macht erotiseert. Het kapsel van de succesvolle eindbazen. Yes we like!"

Vivianne: "Mag ik eerst even iets over die baard op rechts zeggen? Zo’n cavia op je kin... Eng vind ik het. Wie weet wat er in woont? Voor je het weet, vliegt er een huismus uit! Maar die zijscheiding: ik vind het wel wat. Het heeft iets sophisticateds. Je verwacht bij zo’n man diepe gesprekken en pure hoffelijkheid. Maar ook hier: alleen doen als je een flinke bos haar hebt. Bij al te dun haar riekt het al snel naar een eerste poging tot over-comb."

Herenkapsels 2015: Fringe (rommelige pony) 

Herenkapsels 2015: Fringe - MEN TODAY
Foto's: Pinterest

Claudia: "Zoals de wind waait, waait mijn jasje….euh kapsel. Dit haar straalt uit: ik ben onafhankelijk, bohemien, no strings attached. Van zo’n mentaliteit houden we wel bij Marie Claire."

Debbie: "Oh my, echt een boyband hairdo. Mijn handen gaan jeuken bij het zien van dit kapsel. De ogen van de man in kwestie geheel verdwenen achter een gordijn van haar. Ik krijg dan ook last van blaasneigingen. Leuk voor tieners op ontdekkingstocht, maar bij volwassen mannen een no go."

Ellen: "Tja, met deze look weet ik het niet zo goed. Ik vind het vooral leuk met een krulletje erin, maar de Justin Bieber-manier doet het niet voor mij. Hiervan krijg ik de neiging om elke keer het haar uit zijn ogen te halen..."

Mies: "Scruffy werkt voor nette jongens, bij twijfel niet doen. Daklozen alert."

Vivianne: "Love it! Zo’n messy fringe straalt wilde nachten uit. Maarrrr… een vrouw die met zo’n fringe-man naar huis gaat, verwacht in de vroege ochtend een gast die even met zijn slaapkamerhoofd schudt en een coupe als deze zonder enige inspanning tevoorschijn tovert. Als jouw fringe zich niet op eigen beweging messy toont, doe dan maar niet. Een man die langer met een föhn in de weer moet dan bovengetekende krijgt een dikke nee."

Herenkapsels 2015: Coupe de Selwyn

Herenkapsels 2015: Coupe de Selwyn - MEN TODAY
Foto's: Pinterest, MEN TODAY

Claudia: "Elvis leeft! En dan nog wat hipper. Heerlijk zo’n bos met haar en dan zo lekker semi-nochalant gecoiffeerd. Semi hè, want vergis je niet: badkamer-alarm: deze man verzamelt meer potten gel, molding mud, en wave-spray dan zijn vriendin."

Debbie: "De signature coupe van ’s werelds meest geroemde modejournalist Suzy Menkes: een hoge kuif. Hoe krijgen mannen deze hairdo überhaupt voor elkaar? Het idee alleen al dat er iedere ochtend een borstel, föhn en haarlak aan te pas komt. Huuuu!"

Ellen: "Uhm… dit ziet er een beetje uit alsof de man meer tijd besteed aan zijn haar dan aan jou... Maar als de rechter man langsloopt, kijk ik zeker om." 

Mies: "Fohn, gel en kam bij de hand, Johnny Bravo? Geen wilde seks met dit soort jongens die bang zijn dat hun haar in de war gaat."

Vivianne: "Ja, ik ben fan. Zit wel veel werk in. De lengte is namelijk on-ge-loof-lijk belangrijk. Je wil tenslotte geen slap hangend toefje op je harses. Maar als je te veel stylingspul nodig hebt om overeind te houden en ik er niet meer met mijn hand doorheen kan woelen zonder je per ongeluk te scalperen; dan is het dus ook niet goed. Lastig lastig, maar als je ‘m pullt, dan gooi je hoge ogen. In elk geval bij mij."

herenkapsels 2015: schorem

Herenkapsels 2015: Schorem - MEN TODAY
Foto's: Schorem Barbier, Getty Images

Claudia: "O, daar was Elvis ook. Zet ik toch persoonlijk liever niet onder het schorem (lieve fashion men, voor oudere vrouwen is Elvis een held). Grappig dat dit schorem heet; het is juist zo ongelofelijk militair precies gesneden, met oog voor millimeter-detail. Van een afstand best leuk, van dichtbij zeg ik: als de wc-borstel stuk is, schreeuwt dit kapsel erom ook even lekker in de pot te raggen. Maar even alle gekheid op een stokje: heren, ga zo door met jullie creatieve brein en jullie creatieve kapsels. Dat dwingt ons vrouwen om nóg beter ons best te doen – we willen immers wel op jullie vooruit blijven lopen."

Debbie: "Ik ben een sucker voor het rockabilly-tijdperk, vooral door de tatoeages en het modebeeld. Een tikkeltje nasty, maar wel met lef en stijl. Alleen: als ik niet eens een partysigaret kan roken naast deze kerel door alle chemicaliën die het ‘kunstwerk’ in de lucht houdt, dan ga je te ver. Keep away from fire, en ook van mij! Maar wanneer iets minder stijf gedragen, dan heb je me."

Ellen: "Middelste leuk, de rest not so much!"

Mies: "Foute mannen zijn het aantrekkelijkst; girl magnet hair."

Vivianne: "Eh… nou nee. Het is gewoon too much. Er gaat meer spray, mousse en weet-ik-het-wat in dan bij een gemiddelde vrouw! En daar trek ik toch wel de grens. Ik hou van een grooming man, maar het moet geen wedloop met mij worden. In the end willen wij vrouwen er bovendien toch met onze handen doorheen kunnen, zonder dat we dan heimelijk gelsporen aan het laken moeten afvegen. Nee nee, ik ga voor de Selwyn of de natural messy fringe. Zo."

Check ook: Dit zijn dé herenkapsels van herst/winter 2016