preview image OOZOO horloges: zoals het klokje thuis tikt...
preview image Chique cadeaus onder de 50 euro

5 prachtvrouwen over 5 mannentrends

| Tom | 2 Reactie(s)

Je hebt alle reden om jaloers te zijn op ons, de mannen van de MEN TODAY-redactie: we zijn dag in, dag uit omgeven door de prachtvrouwen van Fashionchick.nl, onze grote zus. We vroegen vijf van hen naar hun ongezouten mening over 5 mannentrends. Dames, kom maar door!

5 vrouwen over 5 mannentrends
Marlies, Merel, Mette, Denise en Wendy. Foto's: THE VIEWFINDER

1. Cuffed trousers

pa:nuu broekPanuu Stylepit
€ 80,34 € 48,20
pa:nuu broekPanuu Stylepit
€ 80,34 € 40,17
Humor 'Calvin' trainingsbroekHumör Stylepit
€ 53,55 € 32,11

Marlies: "Hebben jullie nou echt een trend als excuus gevonden om legitiem de hele dag in een soort joggingbroek rond te lopen? Kunnen wij dan ook stoppen met hakken dragen en ons haar doen? Behalve als je een celibaat leven ambieert gewoon niet doen dus."

Merel: "Niet leuk! Een beetje pyjama-/clownachtig. Doet me denken aan basisschooljongetjes of van die kinderbroekjes."

Mette: "Nee, niet OK! Gewoon lekker nonchalant omslaan die broekspijpen, als je erover struikelt."

Denise: "Iets lelijkers dan dit soort broeken kan ik bijna niet verzinnen… Of toch wel, zie nr. 4: sjaalkragen. Degene die dit ooit heeft verzonnen als fashion item, zat vast en zeker met z’n hoofd in een kokosnoot."

Wendy: "Pipo de Clown-achtig, slechts een paar mannen in mijn omgeving kunnen dit hebben."

2. Baseball jacket met (imitatie)leren mouwen

NAPPJEANS CollegeMen at Work
€ 269,99
American College  TEDDYAmerican College Spartoo
€ 169,00 € 101,40
Heren baseballjack in zwart - RAINBOWRainbow bonprix
€ 49,99 € 19,99

Marlies: "Prima! Een beetje High School Musical op zijn tijd is heus niet rottig."

Merel: "Vind ik leuk, maar je moet het wel kunnen hebben. Je moet een beetje skinny en hipster zijn om dit te kunnen dragen. Vollere mannen worden gauw vormeloos. En die imitatieleren mouwen zien er al snel cheap uit. Mooie kwaliteit is noodzakelijk."

Mette: "Baseball jackies zijn leuk. Alleen die leren mouwen zien er vaak heel fake en dus cheap uit. Kies dus voor een echte vintage in plaats van een neppe rip-off!"

Denise: "Twee woorden nodig: NO GO. Die tijd hebben we gewoon gehad."

Wendy: "Een baseball jacket vind ik op zich best leuk, maar wat ik van die leren mouwen moet vinden weet ik niet zo goed."

3. Lang, oversized T-shirt

DIE FOR IT BLAKE OVERSIZED POCKET TEEDie For It Men at Work
€ 24,99
CHEAPLOADER 'Mesh' T-shirtCheaploader Stylepit
€ 19,95
TOPMAN Zwart oversized T-shirt met bandana-printTopman de Bijenkorf
€ 24,00 € 7,00

Marlies: "Alsjeblieft, geef hem aan je vriendin. Of de eerste andere willekeurige vrouw die je op straat tegenkomt. En heel gauw. Nu bijvoorbeeld."

Merel: "Leuk! Maar ook dit is een trend waar niet iedereen mee weg komt. Ik vind dit leuk bij langere mannen. Kleine mannen lijken al snel té klein in zo'n oversized shirt."

Mette: "Een shirt hoort bij mannen niet onder hun bips uit te komen, dan heet het gewoon geen shirt meer maar een jurk. Alleen in combinatie met een extreme baggy broek en een skateboard onder je arm, kun je mij nog wel charmeren."

Denise: "LOVE IT! Als je als man maar niet te korte benen hebt, dan is het geen gezicht. Maar anders doen!"

Wendy: "Aan de lange kant, met een V-halsje en opgerolde mouwtjes is sexy maar wanneer het shirt op de bovenbenen eindigt is het gay."

4. Trui/vest met sjaalkraag

Ralph Lauren Sweater met Bretonse streep en sjaalkraagRalph Lauren de Bijenkorf
€ 129,00 € 90,30
Hackett Koraalroze trui met houtje-touwtjesluitingHackett de Bijenkorf
€ 250,00 € 125,00
No Excess sweaterNo Excess Miinto
€ 69,95

Marlies: "Ik denk dat ik al mijn mannelijke vrienden verlies als ik hier ook maar een kwaad woord over spreek. Een tikje save, maar wel lekker."

Merel: "Is dit nog wel een trend? Dit is volgens mij al zo ingeburgerd dat dit niet meer echt een trend is. Daarom niet minder leuk, hoor! Sjaalkragen kunnen altijd."

Mette: "Kan best mooi zijn! Maar kies dan wel voor een grofgebreide trui die authenticiteit uitstraalt en niet zo’n synthetische versie met schuine knopen en te veel hippe details. Oh en tip: don’t mix it met een jeans met extreme wassing!"

Denise: "Zie 1." 

Wendy: "Perfect voor de gemiddelde Nederlandse man. Beetje saai dus."

5. Floral prints

Bloemetjes Polo McGregorMcGregor Suitable
€ 79,95 € 55,95
Superdry FLORAL FORAGE Tshirt print light grey gritSuperdry Zalando
€ 34,95
Bird SweaterRockerbox The Sting
€ 39,95 € 25,00

Marlies: "Gedragen door A. moeilijk hipstervolk, B. mannen met teveel gel in hun haar of C. veel te knappe homo’s waarvan je hoopte dat ze op vrouwen vielen. En FYI, eigenlijk komt alleen de laatste categorie er mee weg. Sorry."

Merel: "Leuk, maar dit vind ik echt een zomer-/festivalding. In de winter zien ik dit niet zo gauw gebeuren."

Mette: "Wow, wat was dat afgelopen zomer? Totale overkill! Van de vintage zijde versies hiervan heb ik stiekem altijd wel gehouden, maar vermijdt die katoenen T-shirts met all-over bloemenmotief!

Denise: "Kan leuk zijn, voor een tropical feestje. Of gewoon één keer dragen en daarna niet meer. Want anders ben jij die gast die elke week hetzelfde floral-outfitje draagt en dat zien we liever niet."

Wendy: "Ik hou meer van clean, maar je zag het deze zomer wel overal. Volgend jaar zal de hype wel weer voorbij zijn, denk ik."