preview image De 3 ultieme retro looks voor dit najaar
preview image 3 paar boots die elke man moet hebben

5 redenen waarom het de hoogste tijd is om je baard af te scheren

| Kawing | 0 Reactie(s)

Dus het heeft je maanden gekost om een respectabele baard te laten staan? Sorry, maar don't shoot the messenger: dit zijn 5 gegronde redenen waarom het de hoogste tijd is om je glad te scheren.

5 redenen om je baard te scheren - MEN TODAY

Met een baard kun je niet hangen met Mark Zuckerberg en Bill Gates

In de Forbes top 20 van rijkste miljardairs ter wereld staan maar liefst 16 mannen die gladgeschoren zijn. De enige 2 met gezichtsbeharing in dit lijstje zijn Larry Ellison - die met zijn softwarebedrijf Oracle en een snor op plek 7 staat - en Google's Sergey Brin die met een bescheiden baard de 13e plek bezet. De overige 2 uit de top 20? Dat zijn vrouwen.

Baardverzorging is tijd- en portefeuillerovend

Een baard laten staan is één ding, maar het verzorgen ervan is een dagtaak op zich. Tenzij je voor de homeless look gaat. Zo moet de baard naast het wassen, drogen en bijknippen ook geconditioneerd, geborsteld, gestyled en in de olie gezet worden. En bij al deze handelingen hoort een arsenaal aan verzorgingsproducten dat behoorlijk in de kosten kan lopen. Weliswaar heb je bij scheren ook diverse scheerartikelen nodig. Maar een snelle rekensom leert al snel dat de kosten aanzienlijk lager liggen dan die voor het verzorgen van een baard.

Baarden zijn onprofessioneel

In veel sectoren en bedrijven zie je zelden mannen met baarden rondlopen. Zo zie je bij gerenommeerde banken vaak geen gezichtsbeharing. Waarom? Waarschijnlijk omdat een baard als onverzorgd wordt beschouwd. Dus wanneer je stappen wil maken in een groot bedrijf of een topfunctie wil bekleden bij een grote organisatie, doe je er goed aan om je wangen glad te scheren.

Weddenschap verliezen

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. En wie zijn baard op het spel zet, moet ook bereid zijn om de schaar erin te zetten. Met opzet een weddenschap verliezen is dé ideale manier om je gezichtsbeharing zónder gezichtsverlies bij jouw bebaarde vriendenclub kwijt te raken.

Survival of the hairless

De baardtrend is nog lang niet over. Verre van. Statistieken van Google Trends laten zien dat baardgerelateerde zoektermen nog steeds in populariteit toenemen. Maar dit brengt ons bij de evolutieleer. De wildgroei aan baarden zet namelijk het natuurlijke mechanisme van de zogenaamde 'negatieve frequentie-afhankelijke selectie' in gang. Dit betekent in dit geval dat hoe meer bebaarde mannen er zijn, des te minder aantrekkelijk ze voor de andere sekse worden. Baard of vrouw: de keuze is aan jou.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met:
Gillette x MEN TODAY