preview image Knoopje open of knoopje dicht?
preview image Bayern - Arsenal: voorspel en win een kerstpakket van The Sting

6 prachtvrouwen over dé kapsels van nu (deel 1)

| Laura | 0 Reactie(s)

We hebben ze weer weten te strikken: 6 prachtige dames die hun ongezouten mening geven over dé herenkapsels van najaar 2015 / voorjaar 2016. Deze vrouwen weten waar ze het over hebben, dus doe er je voordeel mee en lees hier in deel 1 van 2 of deze haartrends door de kritische keuring heen komen. 

Vrouwenpanel herenkapsels 2015 - 2016 - MEN TODAY

Voor we de dames op de herenkapsels loslaten, stellen we ze eerst even aan je voor. Van links naar rechts: Annic van Wonderen (oprichtster van Annicvw.com), Ellen Snijder (oprichtster Fashionchick.nl), Michelle Bakker (senior redacteur VIVA.nl), Nikki Kant (productmanager StyleToday.nl), Sandra ten Brink (redacteur Beau Monde) en Serena Verbon (oprichtster Beautylab.nl).

In dit eerste deel: de French crop en de pompadour. Dure woorden, maar hoeveel zijn ze waard in de ogen van deze vrouwen?

Herenkapsels najaar 2015: French Crop

Herenkapsels najaar 2015 - French crop - MEN TODAY

Annic: "Is dit een trend voor het najaar 2015 / voorjaar 2016?! Ik vind dit kapsel echt geweest. Sorry mannen, maar laat het lekker groeien!"

Ellen: "Ja, hier hou ik wel van. Dit is stoer, mannelijk en niet te geprobeerd. Ik ben heel erg voor mannen die er verzorgd en een beetje bij de tijd uitzien maar het moet wel natuurlijk overkomen."

Michelle: "Och, het korte koppie! Lekker fris, zou mijn moeder zeggen. Alleen aanvaardbaar bij een bovenmatig goede kop met een killer bone structure. Let wel op dat je er een model in houdt en het niet alle kanten op laat gaan: je wil het aloude egeltjeseffect immers vermijden. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar iets langer, je wil toch iets vast te pakken hebben in bepaalde situaties (you go figure out). Als je er toch voor kiest: easy on met die gel!"

Nikki: "Dit kapsel vind ik wel oké. Ik hou van lekker kort of gemillimeterd haar, dit komt wel redelijk in de buurt. En het ligt er natuurlijk maar net aan bij wie! Maar serieus, mannen: haal je haar eraf en houd het gewoon lekker kort. Heb ik geen moeite mee!"

Sandra: "No-nonsense, stoer, wel een tikje fantasieloos. Mannen met een vierkant gezicht dienen deze coupe te mijden, niemand wil Mister Rubik (naar de kubus) genoemd worden."

Serena: "French crop doet mij te veel aan stekeltjes denken, en stekeltjes... dat is wat mij betreft een kapsel dat alleen toegestaan is op de basisschool. Ik vind het te kinderachtig. En kam je alles naar voren, dan staat het juist weer heel suf. Nee, niets aan. Fantasieloos. Ik zie haren liever iets langer."

Herenkapsels najaar 2015: Pompadour 

Herenkapsels najaar 2015 - Pompadour - MEN TODAYFoto's: Pinterest

Annic: "Op de een of andere manier hebben alleen knappe mannen dit kapsel. Heel leuk om naar te kijken, maar als mijn vriend ’s morgens met een föhn en haarlak in de weer gaat en langer bezig is dan ik… Tja."

Ellen: "Voor dit kapsel moet je wel echt een goed hoofd hebben, vooral een strakke kaaklijn is een must. Een bolle toet wordt met zulk haar alleen maar boller en ik denk dat geen man daar blij van wordt. En vrouwen trouwens ook niet."

Michelle: "De pompadour is natuurlijk hét paradepaardje van de hedendaagse metroman. Hoewel ik alle bovenstaande exemplaren mijn bed niet uit zou trappen, zou het mij toch een beetje afschrikken. Je kunt mij namelijk niet vertellen dat je zo’n perfecte pompadour binnen een minuut of vijf gefixt hebt, zeker niet zonder föhn. En tja, dan geldt mijn regel: alle mannen die langer voor de spiegel staan dan ik, die pompadour ik zo de deur uit."

Nikki: "Hmm, dit is niet echt mijn ding. Doe mij maar gewoon een kort koppie, dat vind ik beter dan dit lange haar. Ik vind dit een beetje teveel van het goede. Zo gladjes en overstyled. Al moet ik zeggen dat David Beckham dit kapsel erg goed kan hebben..."

Sandra: "Stijlvol-noncha, alleen geschikt voor mannen die veel tijd aan hun kapsel willen besteden (hallo föhn!). Niet doen als je een lang voorhoofd hebt - voor dit lichaamsdeel geldt: langer is níet beter…" 

Serena: "That's more like it! Ik vind dit kapsel ontzettend sexy staan. Ik moet toegeven dat ik niet per se op van die manly men val, ik houd er juist wel van als ze een beetje slick en boyish zijn en daar past zo'n kapsel uitstekend bij. Heerlijk van dat haar waar je lekker in kunt woelen!"

Benieuwd naar het oordeel over de andere twee trends? Find it out in deel 2