preview image De 6 ultieme zomerlooks
preview image 3 outfits die goud waard zijn (30% korting op alles!)

6 snelle tips om de chino te dragen

| Kawing | 0 Reactie(s)

Enkele jaren terug maakte de chinobroek een grote opmars. Vooral khaki chino's schoten als paddenstoelen uit de grond en zo de mannengarderobe in. Dit zijn 6 eenvoudige tips om de chino in stijl te dragen.

Hoe veelzijdig jeans ook zijn, er komt een punt in de Nederlandse zomer (lees: een week of twee) dat het té warm is om spijkerbroeken te dragen. En wanneer korte broeken uit den boze zijn op de werkvloer, is er maar één koeler alternatief: de chino.

6 tips om de chino's te dragen
Foto: Selected Homme

Korte geschiedenis van de chino

De chinobroek heeft zijn naam te danken aan de stof waarmee het gemaakt is: de chinostof. Deze katoenstof komt oorspronkelijk uit China. En omdat de broek veruit het populairste product is dat met deze stof is geproduceerd, werd het al snel verbasterd tot chino (Spaans voor Chinees).

De chino werd halverwege de 19e eeuw geïntroduceerd door het Brits-Indische leger. Om minder op te vallen in het dorre landschap werd de broek geverfd in de kleur die we vandaag de dag als khaki (kaki) kennen.

6x stijlvol in chino

 1. Draag de chino met een casual overhemd en blazer
  Het trio blazer, overhemd en jeans is een klassieker. Maar hoe donker indigoblauw en slim-fitted de spijkerbroek is, de outfit krijgt altijd een casual ondertoon. De chino oogt net iets chiquer dan zijn denim tegenhanger, maar minder zakelijk dan de pantalon. De gulden middenweg dus.
 2. Combineer de chino met denim
  Door de grove eigenschappen van denim te combineren met het lichte uiterlijk van de chino, ontstaat er een mooi contrast tussen de twee kledingstukken.
 3. Of combineer de chino met andere materialen
  Naast denim zijn er nog talloze andere materialen die mooi contrastreren met de chino. Match het met seizoensgebonden materialen, zoals een linnen colbert in de zomer of een blazer van tweed in de winter.
 4. Maak gebruik van het kleurenpalet
  Naast de oorspronkelijke khakikleur en het populaire beige zijn chino's werkelijk in alle kleuren van de regenboog te vinden. Blauwe chino's staan net als blauwe spijkerbroeken goed onder vrijwel alles, maar ogen door de lichte stof net iets verfijnder dan denim.
 5. Relax
  Onder een (maat)overhemd hoort een slim-fit broek. Maar wordt er een trui of T-shirt boven de chino gedragen, dan mag deze ook een ruimere fit hebben. Naast regular fit is er tegenwoordig ook de relax fit, die nog net iets comfortabeler op de heupen hangt.
 6. Sla nooit de plank mis met wit
  De chino en witte kledingstukken en sneakers lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Dit kan te maken hebben met het feit dat zowel de chino als witte items een zomers karakter hebben. De beige chino en witte sneakers combinatie blijft een tijdloze look.

Chinofavorieten

Superdry ROOKIE Chino desert beigeSuperdry chinoZalando
€ 69,95
Diesel CHISHAPED TROUSERS Chino 41tDiesel chinoZalando
€ 109,95
Scotch & Soda Stuart – Garment-dyed chino | Regular slim fitScotch & Soda Scotch & Soda
€ 99,95
Broek PaulSissy-Boy Sissy-Boy
€ 41,99
Heren regular fit chinoWE Fashion WE Fashion
€ 49,99
Tommy Hilfiger Tailored Chino greenTommy Hilfiger chinoZalando
€ 109,95 € 87,95