preview image Tommy Hilfiger strooit met korting
preview image 6 prachtvrouwen over dé kapsels van nu (deel 2)

Air Controller worden. Je moet het maar kunnen.

| Kawing |

0 Reactie(s)

F-16's en Apaches veilig door de lucht loodsen en het luchtruim bewaken. Nee, niet op de Xbox, maar daadwerkelijk vanuit de verkeerstoren of het Air Operations Control Station (AOCS). Het echte werk. Dus geen highscores, maar wel hoog spel. Heb jij het in je om Air Controller te worden bij Defensie?

Air Controller bij Defensie - MEN TODAY

Bij Defensie zet jij je in voor onze vrede en veiligheid. De luchtgevechtsleider of luchtverkeersleider (samengevoegd onder de titel Air Controller) begeleidt het militaire en deels civiele luchtverkeer. Als Air Controller van de Luchtmacht ben je dus vanaf de grond verantwoordelijk voor de beveiliging en bewaking van het luchtruim. Geen F-16- of Apache-piloot stijgt op zonder een Air Controller die hem zo snel en veilig mogelijk van A naar B loodst. Absoluut geen kinderspel dus.

Air Controller worden. Je moet het maar kunnen.

Niet iedereen is geschikt om Air Controller te worden. Denk jij dat je wél uit het juiste hout bent gesneden? Kijk dan snel of je aan het volgende profiel voldoet:

  • Tussen 17 en 28 jaar;
  • MBO4/HAVO/VWO en HBO/WO opleidingsniveau;
  • multitasken is voor jou geen probleem;
  • en je bent iemand die goed zelfstandig kan werken.

Kortom, ben jij iemand met een goed stel hersens die in split second weet hoe je moet handelen? Meld je dan aan voor de Air Controller test waar je bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg getest wordt op jouw ruimtelijk inzicht, luistervaardigheid en reactiesnelheid. Daarnaast doe je ook een test waarin je vliegtuigen op een monitor over verschillende parcoursen moet leiden - oké, toch nog een beetje het Xbox-gevoel...