preview image Atelier Scotch: tailored herenkostuums van Scotch & Soda
preview image 6 najaarstrends om rekening mee te houden

Tom en Kawing testen Alfredo Gonzales sokken

| Kawing | 0 Reactie(s)

Sokken kopen was nog nooit zo leuk. Waar Happy Socks, HUF en Stance de sok verloste van zijn stoffige imago, tilt Alfredo Gonzales de sock game anno 2014 naar een nog hoger niveau. Classy of speels, gestreept of geruit - dit tintelfrisse merk levert. Wij namen de proef op de som.

Sinds Happy Socks het straatbeeld veroverde, duiken overal nieuwe brands met kleurrijke kousen op. En als het aan Alfredo Gonzales ligt, is die sokkenhype nog lang niet ten einde. Het merk is het geesteskind van Rotterdammer Dennis Ebeli, een perfectionist in hart en nieren. Dat is te zien aan de geniale website, het perfect uitgewerkte merkverhaal en natuurlijk de te gekke sokkencollectie. Alfredo Gonzales gaat niet alleen over het product, maar net zo goed over de beleving: Good life, Gonzales life.

Who is Alfredo Gonzales?

Alfredo Gonzales sokken - Beach Box - MEN TODAY

Wie is Alfredo Gonzales precies, en doet dat ertoe? Wij vinden van niet. Waar het om gaat is dat het merk een uniek verhaal weet neer te zetten waarin product, fotografie en vormgeving elkaar versterken. Naast deze Beach Box zijn er nog vier andere varianten verkrijgbaar: The Socks and Stripes Box, The New York Collection, The Freedom Box en The Burger Box. Daarnaast geeft Alfredo Gonzales je de mogelijkheid om een eigen box samen te stellen - maar daarover later meer.

Up close: The Beach Box

Alfredo Gonzales sokken - Beach Box - MEN TODAYVanaf linksboven, met de klok mee: Blue Skies, The Birds, Bubble Gum en The Waves.

Tom: "The Beach Box doet zijn naam eer aan met zachte zomerkleuren en prints van golven, vogels en palmbomen. Alfredo Gonzales verstaat de kunst van het verleiden. Kijk alleen al naar de doos waarin de sokken komen, met het handgeschreven logo op de bovenkant en de ‘Sorry, gone surfing’-schildering op de achterkant. Dit wil je cadeau krijgen. Of geven. Persoonlijk ben ik het meest gecharmeerd van de Blue Skies, met The Birds als goede tweede - alleen al om de Hitchcock-referentie. Die palmbomen gaan mij een beetje ver. Op sokkengebied ben ik gewoon te conservatief voor dit soort gekkigheid."

Kawing: "Tom, er groeit een palmboom uit mijn schoen, ha ha! Hier houd ik van. Voor mij kan het niet uitbundig genoeg. Ik ben een onvervalste sokkenman; een fervente drager van 'concurrent' Happy Socks; en iemand die zijn broekspijpen een slag extra omvouwt om een beetje meer sock cleavage bij de enkels te creëren - dames, ik zie jullie wel gluren.

Ik moet eerlijk bekennen dat totdat The Beach Box op de redactie aankwam ik niet bekend was met dit merk. Het was dan ook een aangename verrassing toen de doos openging. De sokjes lagen er netjes opgerold bij: vijf verschillende modellen met de witte merkbutton naar boven gericht. Op de presentatie is helemaal niks aan te merken, maar hoe zitten de sokken? Nou, exact zoals ze eruitzien: vers. Ik ben fan. Dus prettig kennis met je te maken, Alfredo. Vaarwel Happy Socks, ik loop over - op sokken."

The Beach 5-boxAlfredo Gonzales sokSokken.nl
€ 44,95
The Rocket 5-boxAlfredo Gonzales Sokken.nl
€ 44,95
The Burger Collection 5-boxAlfredo Gonzales sokSokken.nl
€ 44,95
The Optimist SocksAlfredo Gonzales sokThe Little Green Bag
€ 9,95
Stripes SocksAlfredo Gonzales The Little Green Bag
€ 9,95
Wall Street SocksAlfredo Gonzales sokThe Little Green Bag
€ 9,95

bent Alfredo Gonzales

Hoe tof: op alfredogonzales.com kun je je eigen box samenstellen. Haal je vijf paar favoriete Alfredo Gonzales sokken van de waslijn, leg ze in de doos, geef het beestje een naam en kies je maat. Zo gemakkelijk als het klinkt, is het ook. Hetzelfde geldt voor het designen van je eigen sokken. In The Workshop kun je zelf het patroon en de kleuren kiezen. De vijf beste ontwerpen komen terecht in een limited edition Workshop Box, de rest is te bewonderen (en te beoordelen) in de online Hall of Fame. (Onze favorieten: Pepperoni, EK ‘88 en Cartman.)

Voor het geval het nog niet duidelijk genoeg was: wij zijn fan. Bekijk alle Alfredo Gonzales sokken in onze Product Finder.