preview image Overhemd met korte mouwen dragen: 8 snelle tips
preview image 5 redenen om bankroet te gaan voor Balenciaga sneakers

Checklist voor de juiste portemonnee

| Kawing | 0 Reactie(s)

Welke portemonnee past het best bij jou? Loop deze checklist door en vind de portemonnee die aan al jouw wensen voldoet.

Er zijn mannen die niet alleen hun identiteitskaart, maar letterlijk hun gehele identiteit dagelijks in de kontzak meezeulen: kortingskaarten, ledenpassen, visitekaartjes en zelfs verlopen vouchers en onleesbare kassabonnen. Vaak is dat nergens voor nodig. Prioriteren is hier het sleutelwoord.

Welke portemonnee past bij mij? - MEN TODAYFoto: Brixton

Prioriteiten stellen: wat wel of niet meenemen?

Paspoort, identiteitskaart en rijbewijs
Wanneer jij je rijbewijs bij je hebt, is het onnodig om ook een paspoort of ID-kaart op zak te hebben. Tenzij je vaak de neiging hebt om out of the blue naar het buitenland te karren. Maar hoe vaak komt zo'n spontaan uitstapje nou voor? Nooit.

Betaalpassen
Een identiteitsbewijs en een pinpas of creditcard zijn in de meeste gevallen alles wat je nodig hebt in je portemonnee. Het heeft geen zin om al jouw betaalpassen in je portemonnee te proppen als je toch maar één gebruikt.

Briefgeld
Hoe gemakkelijk pinnen of andere manieren van elektronisch betalen ook zijn, cash blijft nog steeds het meest gebruikelijke ruilmiddel: het wordt overal geaccepteerd en is bovendien je enige redmiddel bij pinstoringen.

Muntgeld
Dump bij aankomst thuis jouw muntgeld in een potje en reduceer zo het gewicht in je broekzak of portemonnee. Graai uit het potje voor als je nog even snel iets bij de supermarkt moet halen. Raakt het potje overvol? Breng het naar de bank en stort het op je rekening. Of nog beter: doneer het.

Visitekaartjes
Het is altijd handig om twee of drie visitekaartjes op zak te hebben. Ga je de deur uit puur om te netwerken? Neem dan een stapel in een een aparte houder mee, of download een van de vele mobiele business cards-apps.

Leden- en clubkaarten
Take what you need. Stop alleen passen in je portemonnee die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Wanneer je niet naar de bieb gaat, heb je logischerwijs ook geen bibliotheekpas nodig. Hetzelfde geldt voor alle andere club- en ledengerelateerde pasjes. Bewaar deze op een centrale plek thuis, in de auto of als je ze per se wil meenemen: stop ze in je tas.

Kassabonnen
Van de belastinginspecteur moet je je bonnetjes zeven jaar lang bewaren. Maar hij dwingt jou niet om dat in je portemonnee te doen. Sterker nog, thermisch geprinte bonnen vervagen sneller door warmte. Dit betekent dat ze na een verblijf van een jaar in jouw achterzak al bijna niet meer te ontcijferen zijn. Tip: scan de bonnen in en houd naast een papieren ook een digitale administratie bij.

Typen portemonnees

Verschillende portemonnees hebben verschillende functies. Bedenk eerst wat je allemaal wil meenemen en zoek er dan de juiste portemonnee bij. Of kies meteen voor een kleine, dunne portemonnee en dwing jezelf om zo min mogelijk mee te sjouwen. Een overzicht van de meestvoorkomende types:

Billfold
Zoals de naam al verklapt, is deze portemonnee hoofdzakelijk gemaakt voor biljetten. De bi-fold (dubbelgevouwen) portemonnee is nog steeds het populairste model. Er is ruimte voor de meestgebruikte pasjes en briefgeld en soms ook een compartiment voor muntgeld. Daarnaast is er ook de tri-fold (in drieën gevouwen). Deze heeft doorgaans meer steekvakken voor passen, maar is daardoor ook groter, dikker en dus minder comfortabel om in je achterzak te dragen.

Wyatt GiftboxTommy Hilfiger The Little Green Bag
€ 79,90 € 55,93
Ted Baker Bifold Coin portemonnee in zwartTed Baker de Bijenkorf
€ 70,00 € 14,00
TOM TAILOR Hemd »Ray soft check shirt«Tom Tailor OTTO
€ 39,99

Sportportemonnee
De sportportemonnee is vaak vervaardigd uit synthetische en waterafstotende stoffen en voorzien van ritsen en/of klittenbandsluiting. Uitermate geschikt voor outdoor- en sportactiviteiten, minder geschikt voor alle andere gelegenheden.

Converse Portemonnee converse blackConverse Zalando
€ 14,95
Barter WalletBrixton Revert 95
€ 24,95 € 12,47
THE NORTH FACE PortemonneeThe North Face Stylepit
€ 26,76 € 20,07

Slim wallet
Slim wallets zijn ideaal voor mannen die niet hun hele hebben en houden willen meezeulen. Vaak zijn het bi-fold portemonnees met één of twee vakken of hele simpele card sleeves voor de noodzakelijke pasjes.

WANT Les Essentiels de la Vie Kennedy creditcardetui met geldclipde Bijenkorf
€ 105,00
Castello DaVarg SAGO slim wallet KappiCastello DaVarg Lataza
€ 44,00
Slim sleeve walletDenimplus
€ 69,95

Geldclip
Nog slimmer dan de slim wallet is de geldclip.

Metal Money ClipMulberry MR PORTER
€ 90,00
Stainless Steel Money ClipMontblanc MR PORTER
€ 150,00
Georg Jensen Geldclipde Bijenkorf
€ 29,00

Phonecase wallet
De phonecase wallet slaat twee vliegen in één klap: naast bescherming voor de smartphone heeft het enkele steekvakken voor pasjes en briefgeld.

iPhone hoesje Decoded Denim iPhone 5/5S/SE Case Wallet BrownDecoded AppleLataza
€ 44,00
iPhone hoesje Mujjo Leather Wallet Case 80 iPhone 6/6S Plus TanMujjo Lataza
€ 49,00
Premium Wallet Case voor de Huawei P8 - WhiteHuawei portemonneeSmartphonehoesjes.nl
€ 17,95

Reisportemonnee
Onmisbaar voor de frequente reiziger is de reisportemonnee. Reisdocumenten en al het denkbare dat je mee zou kunnen nemen in een portemonnee passen er met gemak in.

Cross-Grain Leather Travel WalletTod's MR PORTER
€ 235,00
Ted Baker Brogues reisportemonnee met penTed Baker de Bijenkorf
€ 32,95
Go Travel reisaccessoires Documenthouderportemonneede Bijenkorf
€ 19,95