preview image MEN TODAY stijlgids #19: Vlinderdassen strikken
preview image Tom test Outfittery

De 6 chino trends van 2015

| Selwyn | 0 Reactie(s)

Waar een leek wellicht - nog steeds - de link legt met Spaanse tapas of de mannelijke vorm van China, weet de modebewuste man inmiddels dat de chino een mode-item pur sang is. En we zullen er niet aan ontkomen: ook in 2015 zal de katoenen broek de straten verrijken. 

Chino's - MEN TODAY
Foto: Selected Homme

In Stijlgids #5 heeft MEN TODAY al haar licht laten schijnen op de  toen al  immens populaire chino. De cotton trousers heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en zit de jeans qua populariteit op de welbekende hielen. Dat de broek - met de twee paspelzakken aan de achterzijde - oneindig combineerbaar is, lijkt een gegeven. Mannen uit alle geledingen van de maatschappij hijsen zich daarom in een chino om deze vervolgens te combineren met items waarvan zij denken dat het OK is. Het betreft immers de oneindig combineerbare chino.

Van uniform tot universeel mode-item

Waar Britse soldaten, de eerste dragers van de chino, de kleur van de broek nog afstemden op de kleur van het landschap om 'onzichtbaar' te zijn voor de vijand, zijn we anno 2015 honderdtachtig graden gedraaid. Zien en gezien worden lijkt het devies. De prangende vraag die zich meteen opdringt is: hoe val ik nog op in de massa chinodragers? Heel simpel. Door het te combineren met trendy items. Welke? MEN TODAY zet ze op een rijtje. In zesvoud:

Denim overhemd of jacket

Veilige keuze, maar het combineert lekker. Heb je een bordeauxrode, khaki of beige chino? Het denim overhemd of jasje volstaat. 

CoolCat Spijkerjasje JkdenimCoolCat BomberjackCoolCat
€ 49,99 € 15,00
Classic Damaged - Heren Spijkerjack - Licht BlauwY-two BomberjackStyle Italy
€ 69,99
Denim Overhemd - Slim Fit Lange Mouwen Heren - Damaged - BlauwEnos Italiaans overhemdStyle Italy
€ 49,99

Horizontaal gestreept shirt

Verbreed je horizon, draag een horizontaal gestreept shirt. De klassieke zwart-wit combinatie kennen we, maar durf je stoute schoenen aan te trekken en ga voor de unieke kleurencombinaties; uiteraard rekeninghoudend met de kleur van de chino.

Selected Gestreept - T-shirt met lange mouwenSelected Homme OTTO
€ 34,95
Heren block stripe t-shirtWE Fashion WE Fashion
€ 22,99
Superdry Tshirt print figSuperdry Zalando
€ 29,95

Bretels

Of je nu in één adem genoemd wilt worden met Jort Kelder laten we even buiten beschouwing, maar het feit dat hij op televisie verschijnt met braces en ons allemaal verteld hoe het heurt, doet ons deugt. Door het te combineren met een chino en - met de eerder genoemde - het horizontaal gestreepte shirt, geef je je outfit die authentieke touch. Durf jij het aan?

Profuomo bretels grijs gemêleerd 36 MMProfuomo BretelsSchulte Herenmode
€ 49,95
Profuomo BretelsProfuomo Adam
€ 19,95
Lindemann bretels beigeLindenmann BretelsSchulte Herenmode
€ 24,95

Boots

Dat boots en jeans matchen als Bonnie en Clyde, valt hier te lezen, maar de robuuste laarzen in combinatie met de 'zachtheid' van de chino: hemels. 

Kebello  Stiefel LandSpartoo
€ 54,99
Ecco  Gabbro GtxECCO Spartoo
€ 170,74
Dickies  South DakotaDickies Spartoo
€ 129,90

lage witte sneakers

Als de parka wordt vervangen door het denim jasje en de geitenwollen sokken door de enkelsokjes, maken de boots plaats voor sneakers. Lage witte welteverstaan. Voor de lazy look laat je de cotton trousers 'op de sneaker vallen'. Voor de vlotte look, sla je de broekspijpen een aantal keren om. Lekker luchtig.

Sneakers Endliner 116 2 by LacosteLacoste Sarenza
€ 98,99 € 89,10
Nike Air Max Tavas greyNike Front Runner
€ 119,99
Sneakers Zx Flux by Adidas OriginalsAdidas Sarenza
€ 100,00 € 60,00

Sandalen

Het lijkt ons niet onverstandig om de sandalen nog even links te laten liggen, maar wanneer de zon zich weer laat zien en het kwik zich rond de 20 graden Celcius begeeft, mogen de luchtige zomerschoenen hun werk doen. Draag bij een beige of lichtkleurige chino donkere sandalen en vice versa.

Pikolinos  06J-5433Pikolinos Spartoo
€ 94,99
Zeus  178 t braune Sandalen Mann Tränengurte gepolstert Leder italienSpartoo
€ 75,80
Pikolinos  M3E-0030Pikolinos Spartoo
€ 98,99

Ben je ooit zo op je wenken bediend? Mooier kun jij 2015 niet beginnen, dachten wij zo. Heb je inspiratie opgedaan en wil je meer zien? Bekijk dan al onze producten via onze Product Finder.