preview image Four season jacket: de leren jas
preview image Back to business: de 3 meest praktische kostuums

De complete gids voor pullovers en wollen truien

| Kawing | 0 Reactie(s)

De ene pullover is de andere niet. En wat is het verschil tussen een pullover en een trui? Aan de hand van de nieuwe collectie van McGregor presenteren wij de complete gids voor pullovers en truien.

Laten we meteen de meest dringende vraag beantwoorden: wat is het verschil tussen een trui, een pullover en een sweater? Trui wordt in Nederland vaak als synoniem gebruikt voor de wollen of gebreide trui. Pullover is exact dezelfde term, maar is vanuit het Verenigd Koninkrijk over komen waaien. En terwijl Amerikanen vaak sweater gebruiken als benaming voor de wollen trui, spreken wij in Nederland vrijwel altijd over katoenen truien wanneer we het over sweaters hebben.

McGregor - Nespresso Pixie - MEN TODAY

Verschillende stijlen truien

Zoveel truien, zoveel stijlen. Hieronder vind je de drie meest voorkomende stijlen van wollen truien die elke man in zijn garderobe hoort te hebben.

Pullover met ronde hals

Van alle stijlen is de trui met een ronde hals (crew neck) het meest traditioneel. Deze pullover wordt meestal alleen met een hemd of shirt eronder gedragen. Het mooiste resultaat bereik je wanneer de kraag van het ondershirt niet boven die van de trui uitkomt. Maar de crew neck kan ook smart casual gedragen worden: onder een colbert of over een overhemd. In het laatste geval kun je er voor kiezen om ook een stropdas om te doen, maar omdat de ronde kraag van de trui hoog valt, verdwijnt de das er vrijwel altijd in z'n geheel achter.

McGregor Pullover Connery AlpineMcGregor McGregor
€ 129,95
McGregor Pullover Bejamin AlderMcGregor McGregor
€ 139,95 € 69,98
McGregor Pullover WarwickMcGregor McGregor
€ 129,95

Pullover met V-hals

Zoals de naam al zegt heeft de V-hals pullover een kraag in de vorm van de letter 'V'. Net als de crew neck is de V-neck een trui die in bijna alle mannenkasten te vinden is. De V-halstrui lijkt gemaakt te zijn om met overhemden gedragen te worden. Door de grote kraagopening is het overhemd - eventueel met stropdas - goed zichtbaar. Op de wat koudere dagen kun je de V-neck pullover dus perfect combineren met het kostuum.  

McGregor Pullover Alby Basic ArgyleMcGregor McGregor
€ 99,95 € 49,98
McGregor Pullover Ewan JonesMcGregor McGregor
€ 119,95
McGregor Pullover SpringerMcGregor McGregor
€ 99,95

Pullover met knoopsluiting

De trui met knoopsluiting wordt vaak geassocieerd met oude mannen en zeelieden. Die mensen zitten er zeemijlen ver naast, want deze pullover met opstaande kraag is ontzettend stijlvol wanneer gecombineerd met een overhemd. Knoop de kraag van de pullover niet dicht, zodat de verschillende lagen goed zichtbaar zijn.

McGregor Pullover Donny BTMcGregor McGregor
€ 139,95
McGregor Pullover BenjaminMcGregor McGregor
€ 129,95
McGregor Pullover Jean GirvanMcGregor McGregor
€ 119,95

Diverse wolsoorten

Wollen truien hebben meer aandacht nodig dan hun soortgenoten van bijvoorbeeld katoen. Want wist je bijvoorbeeld dat wol 30% van haar sterkte verliest wanneer het doorweekt is? Nu wel. Ontcijfer dus altijd de iconen op het waslabel zodat je jouw wollen pullover niet al bij de eerste wasbeurt ruïneert!

  • Lamswollen truien
    Wanneer er wol op het labeltje van een trui staat, is dat 9 van de 10 keer lamswol. Lamswollen truien zijn niet alleen warm, maar ventileren ook goed waardoor het ook in warmere maanden geschikt is om te dragen.
  • Merinowollen truien
    Het verschil tussen lamswol en merinowol is dat lamswol de term is voor wol van alle soorten schapen, maar merinowol is wol afkomstig van de Merinoschaap. Het is zachter en fijner dan de wol van 'normale' schapen.
  • Kasjmirwollen truien
    Kasjmir is een type wol dat afkomstig is van de Kasjmirgeit die leeft in India, Pakistan en China. Het is de lichtste en fijnste wol en daarmee vaak ook de duurste. Om die reden wordt Kasjmir vaak gemengd met lamswol en merinowol.