preview image Heinekens thuistap The SUB verovert Nederland
preview image In de stijl van: Cristiano Ronaldo

Dé herenkapsels van najaar 2015 / voorjaar 2016

| Kawing | 0 Reactie(s)

Kleren maken de man, maar het zijn kapsels die van diezelfde man een echte heer maken. Met welke haarstijl mag je gezien worden? Spoiler: de korte coupe maakt een comeback. Dit zijn dé herenkapsels van najaar 2015 en voorjaar 2016.

Herenkapsels najaar 2015: French crop

Herenkapsels najaar 2015 - French crop - MEN TODAY

Haarstijl
In het najaar van 2015 maakt het korte herenkapsel met de French crop een voorzichtige comeback. Het haar aan de achterkant en de zijkanten is kort geknipt of getrimd, terwijl het bovenop ietsjes langer wordt gedragen. Het French crop kapsel - niet te verwarren met de French cut baard - is een variant op de Caesar crop, waarbij het verschil in de lengte zit: de Franse haarstijl is iets langer dan zijn Italiaanse tegenhanger.

Qua styling vergt dit herenkapsel weinig tot geen onderhoud - op een twee- of driewekelijks bezoek bij de kapper na dan. De truc met de French crop is namelijk om het haar zónder haarproducten z'n gang te laten gaan. Ongedwongen. Puur natuur. Maar mocht je het toch willen stylen, gebruik dan een minimale hoeveelheid gel of een heel klein beetje hairspray.

Wie is voor dit kapsel geknipt?
De French crop staat goed bij vrijwel alle gezichtsvormen en is ideaal voor mannen met dunner haar en een terugtrekkende haarlijn. Door het haar bovenop in lagen te laten knippen, krijgt het kapsel namelijk meer volume.

Herenkapsels najaar 2015: Pompadour

Herenkapsels najaar 2015 - Pompadour - MEN TODAY

Haarstijl
De moderne pompadour blijft ook in de herfst onverminderd populair. Met de kuif naar achteren gedragen, of juist naar de zijkant gekamd en mét of zónder scheiding; het kan allemaal, niemand die een haar in de boter zoekt. Pun intended. En zolang deze hedendaagse kuif op het hoofd van David Beckham prijkt, is er geen enkele reden om de schaar erin te zetten. Er zijn drie manieren om dit herenkapsel te rocken:

  • Undercut
    In tegenstelling tot wat velen denken, is undercut geen kapsel op zich. Het is de stijl waarbij het haar aan de zijkanten en achterkant extra kort wordt opgeschoren, zodat er een duidelijk contrast ontstaat met de lange lokken bovenop het hoofd (zie foto links).
  • Fade
    Bij een fade verloopt de overgang van lang naar kort geleidelijk. De zijkanten en achterkant worden doorgaans ook minder extreem met de tondeuse bewerkt (zie foto Beckham).
  • Slicked back
    De zijkanten worden ongemoeid gelaten of iets korter geknipt en vervolgens met gel of wax naar achteren gestyled. In het Engels: slicked back (zie foto rechts).

Wie is voor dit kapsel geknipt?
De pompadour is geschikt voor mannen met wat dikker haar, zodat het kapsel zichzelf kan ondersteunen zonder al teveel haarproducten te gebruiken. Tip: gebruik een föhn om meer volume te creëren. Heb je een hoge haarlijn, dan is dit helaas geen kapsel voor jou.

Herenkapsels najaar 2015: Faux-hawk

Herenkapsels najaar 2015 - Faux hawk - MEN TODAY

Haarstijl
Ook de faux-hawk maakt in het najaar van 2015 zijn rentree. Het belangrijkste is dat het haar aan de voorkant een stuk langer is dan de rest zodat er een valse hanenkam mee gemodelleerd kan worden. Houd het messy voor een casual look en gebruik vooral niet teveel gel of wax. De zijkanten en achterkant van deze kuifachtige coupe kunnen net als bij de moderne pompadour kort getrimd of geknipt worden.

Voor wie is dit kapsel geknipt?
Heb jij wat dunner haar en wil jij een trendy kapsel? Dan kun jij jezelf beter een faux-hawk aan laten meten dan een pompadour. Voor een goede pompadour heb je namelijk niet alleen lang, maar ook veel en dik haar nodig. Het rommelige karakter van de faux-hawk kan ook prima uit de voeten met dun haar.

Herenkapsels najaar 2015: Modern mop top

Herenkapsels najaar 2015 - Modern mop top - MEN TODAYFoto's: Pinterest

Haarstijl
De term mop top doet de meeste mensen meteen denken aan The Beatles en het o-zo-gevreesde 'bloempotkapsel'. Maar de moderne variant op de klassieker wordt net als bij alle hedendaagse haarstijlen met een getrimde achterkant en kortere zijkanten gedragen. Het haar bovenop wordt in laagjes geknipt wat voor meer textuur in het kapsel zorgt. De pony of fringe laat men over het voorhoofd bungelen óf wordt naar één kant gemodelleerd met een kleine hoeveelheid wax.

Voor wie is dit kapsel geknipt?
Hoewel het er niet zo uitziet, heb je toch een fors pak haar nodig om dit kapsel goed tot zijn recht te laten komen. Het haar wordt namelijk in verschillende lagen en lengtes geknipt. Ook mannen met gekruld (foto links) en golvend (foto midden) haar kunnen de modern mop top goed hebben.

Haarproducten voor herenkapsels

Met deze wondermiddelen kun je jouw haar in alle stijlen en modellen kneden en sprayen. Maar voor een echt geslaagd kapsel is het van belang om net als alle heren hierboven met een intense blik voor je uit te turen...

Redken for men stand tough extreme gel 150 mlRedken Haarshop.nl
€ 21,95 € 17,45
Loreal homme strong fix gel 150 mlL'oréal professionnel Haarshop.nl
€ 18,40 € 11,05
American crew light hold styling gel 250 mlAmerican Crew Haarshop.nl
€ 19,00 € 16,15
Red PigReuzel GelJACKZ
€ 14,95 € 13,90
dapper dan pomadeGelJACKZ
€ 17,95
High & Tight Awesome ShineDax GelJACKZ
€ 7,95
American crew forming cream 85 grAmerican Crew Haarshop.nl
€ 21,00 € 17,85
Loreal homme sculpte paste 150 mlL'oréal professionnel Haarshop.nl
€ 18,40 € 10,15
Sp men maxximum hold gel 100 mlWella SP Haarshop.nl
€ 17,20 € 12,05

Check ook: Dit zijn dé herenkapsels van herst/winter 2016