preview image Vin Diesel: Kledingstijl van een internationale bad ass
preview image Hoe Pharrell Williams de planeet redt

Welke jeans fit staat het best? Doe de denim test!

| Kawing | 0 Reactie(s)

Skinny, slim, straight of loose fit? Door alle fits het denim niet meer zien? Kijk snel welke fit spijkerbroek jou het best past!

Vroeger was het leven zo eenvoudig. Een spijkerbroek was blauw, en er was de keuze tussen twee fits: passend of niet passend. Simpel. Tegenwoordig raakt zelfs de meest fervente denimdrager de draad kwijt door al die verschillende fits en cuts. Wij hebben de meest voorkomende pasvormen onder elkaar gezet. Dit is de denim fit guide om de perfect zittende jeans te vinden. Check snel welke spijkerbroek het best bij jou past.

Denim fit

Welke denim fit past bij mij? - MEN TODAYFoto: RMRS Skinny fit jeans Slim fit jeans Straight fit jeans Loose fit jeans

Skinny fit

Hoe: Als een tweede huid; superstrak vanaf de heupen tot en met de enkels. Skinny jeans zijn uit stretch denim gesneden zodat je er ook weer uit kunt nadat jij je erin hebt weten te wurmen. De broekspijpen zijn doorgaans langer dan bij andere fits, omdat ze door de strakke pasvorm vaak omhoog kruipen.
Wie: Dunne mannen met dito bovenbenen, kleine kuiten en een voorliefde voor indiepop. Skinny jeans zijn ideaal wanneer je jouw schoenen in de spotlights wil zetten. Draag echter geen te strakke bovenkleding in combinatie met deze fit, maar kies in plaats daarvan voor bijvoorbeeld een wat ruimer vallende trui.

Diesel SLEENKERA Jeans Skinny Fit 900Diesel Zalando
€ 109,95
jeans Garcia Fermo menGarcia Jeans Centre
€ 79,99 € 55,00
Stan JeansRevelation skinny jeansThe Sting
€ 69,95

Slim fit

Hoe: Strak om de benen, maar lang niet zo beklemmend als de skinny jeans. De bovenbenen, knieën en kuiten worden als het ware lichtelijk omsloten door de slim fit jeans, terwijl het bij de enkels een stuk losser zit dan bij spijkerbroeken met een skinny fit. De slim fit spijkerbroek heeft de gave om de wat kleinere man er langer uit te laten zien.
Wie: De slanke man, of de man met bescheiden tot gemiddelde bovenbenen die het van skinny jeans net iets te benauwd krijgt.

Recetto JeansStangata The Sting
€ 59,95 € 25,00
GREY RISER SWEAT JEANSCast Iron Cast Iron
€ 129,95 € 90,95
Heren slim straight jeansWE Fashion WE Fashion
€ 49,99

Straight fit

Hoe: Rechttoe-rechtaan: dit is de klassieke pasvorm voor spijkerbroeken. De broekspijpen van straight fit jeans zijn min of meer in de gehele lengte even wijd in omtrek, waardoor het bij de dijen passend aanvoelt en bij de knieën, kuiten en enkels juist wat ruimer valt. De straight fit spijkerbroek is zowel bij een casual als formeler outfit te dragen.
Wie: De everyday man: mannen die én een passende spijkerbroek én bewegingsruimte voor de benen willen hebben.

G-Star - 3301 straight oxford denim rawG-Star Men at Work
€ 89,99 € 54,99
G-Star - 3301 straight dk agedG-Star Men at Work
€ 99,99
Russo - BlueGarcia Garcia Jeans
€ 69,99

Loose fit

Hoe: De fit waar je de meeste bewegingsruimte in hebt. De loose fit wordt ook wel de relax fit genoemd, maar dat is absoluut geen vrijbrief om de spijkerbroek ver onder de heupen te laten hangen.
Wie: Mannen met een forser postuur, maar ook veel atletisch gebouwde mannen met bovenbenen van een wielrenner en kuiten van een voetballer moeten zich doorgaans in een loose fit jeans hijsen.

Heren jeans loose fit straight in blauw - John Baner JEANSWEARJohn baner jeanswear bonprix
€ 29,99
SALE Superdry jeans Copperfill loose-fit antiqueSuperdry Schulte Herenmode
€ 99,95 € 49,98
Jack & Jones JJCOBOXY POWEL Relaxed fit jeans blueloose fit jeansZalando
€ 79,95

Denim rise

Naast de fit heeft een spijkerbroek ook een bepaalde rise. Dit verwijst naar hoe hoog de jeans om de middel of heupen zitten. High rise jeans sluiten hoog om de middel, terwijl low rise jeans weer laag om de heupen zitten. Daarnaast zijn er ook nog de low crotch jeans; deze hebben meer stof bij het kruis en zien er daardoor laaghangend uit. Mannen met korte benen doen er goed aan om deze te vermijden om er niet nóg kleiner uit te zien.

Welke denim rise past bij mij? - MEN TODAY

Denim cut

Heb je jouw fit en rise gevonden? Dan is er nog één ding om rekening mee te houden wanneer je een spijkerbroek koopt: de cut. De cut is niets meer dan de wijdte van het uiteinde van een broekspijp. Bij boot cut jeans lopen de broekspijpen vanaf de kuiten breder uit zodat ze gemakkelijk over laarzen heen vallen. Bij straight cut jeans zijn de pijpen over het algemeen in de gehele lengte min of meer even wijd (straight fit jeans). En bij tapered jeans zijn de uiteinden ingenomen, wat wil zeggen dat de broekspijpen naar de enkels smaller toelopen.

Welke denim cut past bij mij? - MEN TODAY

Met deze denim fit guide vind je in no-time de perfect passende jeans. Houd er wel rekening mee dat elk merk zijn eigen maten aanhoudt. Een straight fit van bijvoorbeeld Levi's zit niet exact hetzelfde als een straight fit van Lee.