preview image 6 najaarstrends om rekening mee te houden
preview image De perfecte parka

Denim Style: Kings of Indigo

| Selwyn | 0 Reactie(s)

Kings of Indigo (K.O.I.) is het jonge Amsterdamse denimlabel (2010) dat - nu al - bekend staat om de goede kwaliteit tops en jeans. De Amerikaanse classics en het Japanse oog voor detail zijn een inspiratiebron voor the Kings en langzaam maar zeker begint het merk de denimwereld te veroveren.

Kings of Indigo MEN TODAY
Image: Lookbook Kings of Indigo

Indigofera Tincoria

Kings of Indigo gebruikt een authentieke techniek om verschillende indigoproducten te maken in verschillende stoffen: natural indigo dippen. De plant Indigofera Tincoria wordt gebruikt voor het met de hand verven van de collectie tops. Verschillende schakeringen blauw zijn het resultaat, omdat elke stof anders reageert op de verftechniek die oorspronkelijk uit India komt.

K.O.i.'s TRiple R - filosofie

The Kings staan voor een zeer krachtige filosofie die zij over willen brengen op de dragers van het label, het Triple R concept: Recycle, Repair, Re-use. The Kings moedigen je aan om kapotte jeans te laten repareren en deze te hergebruiken. Voor broeken die echt rijp zijn voor de schroot, is het mogelijk om bij speciale events - zoals de aankomende Pop Up Store - je broek in te leveren. De stoffen worden gerecycled tot nieuwe denimstoffen.

collectie Kings of Indigo

Organic dark worn jeansKings of Indigo Denimplus
€ 119,95 € 89,00
John slim fit organic jeansKings of Indigo Denimplus
€ 129,95 € 99,00
2 months organic jeansKings of Indigo Denimplus
€ 129,95 € 77,95
John slim fit tied darkKings of Indigo Denimplus
€ 129,95 € 90,95
JohnKings of Indigo Denimplus
€ 129,95
Kings of Indigo Slim fit jeans John Dry SelvageKings of Indigo de Bijenkorf
€ 139,95 € 69,97

POP UP STORE

Fanatieke K.O.I. dragers zijn uitgenodigd om van 8 tot en met 27 oktober de Pop Up Store te bezoeken in hartje Amsterdam - om de hoek bij de Noordermarkt. Je hebt de kans om de nieuwe collectie goed te bekijken en om je favoriete item(s) aan te schaffen. In het kader van de Triple R - filosofie krijg je € 20,- korting op de nieuwe collectie bij het inleveren van je oude broek - ongeacht welk merk! Kun jij niet wachten tot 8 oktober, bekijk dan alvast de online 'Kings of Indigo'-collectie op MEN TODAY.