preview image Style battle: Memphis Depay vs. Arturo Vidal
preview image Stijlgids #14: Zonnebrillen

Een armband maakt de man, toch?

| Janneke | 0 Reactie(s)

Echte mannen dragen geen armbanden. Heren als Don Draper en James Bond gaan door het leven zonder al deze prullaria om hun polsen. Als stoere, volwaardige mannen. Waarom zou je als man dan in hemelsnaam een armband gaan dragen?

Armbanden heren - MEN TODAYFoto:  Ray Tamarra/Mike Marsland/ Getty Images

Het is een vraag waar Willem Wever het zelfs moeilijk mee zou hebben. Want sinds wanneer relateren we een armband met iets wat niet-mannelijk is? Misschien omdat de kostuums in de vroege middeleeuwen voornamelijk uit lange mouwen bestonden. De armband werd dan niet gezien en daardoor dus ook niet meer gedragen. En we kennen allemaal het gezegde ‘uit het oog, uit het hart’. Waag het dan maar eens om als man een armband om te doen.

Ook de statige jaren vijftig zal zijn steentje hebben bijgedragen aan het niet-mannelijke imago van de armband. De heren van de fifties droegen namelijk vooral functionele kleding en accessoires; een pak, bretels en veterschoenen. Klaar. Misschien nog een horloge om op tijd voor je afspraak of het eten te zijn, maar dan hield het wel op. Armbanden? Dat dragen de vrouwen maar.

een armband maakt de man

Toch lijkt 2014 het jaar te zijn die het tij doet keren. De mannen van vandaag staan steeds meer open voor het gebruik van polsaccessoires. De armbanden vliegen de winkels en webshops uit. Johnny Depp mag bij uitstek de uitvinder van de armband genoemd worden, en velen - waaronder David Beckham en Kanye West - volgen trouw zijn voorbeeld. De armband maakt nu eenmaal iemand zijn persoonlijke stijl, waardoor wij het - nu toch zeer mannelijke - polssieraad definitief in ons hart sluiten.

The Depp way - leer

Mr. Depp weet hoe het hoort, en gebruikt leer veelvuldig om zijn pols mee te versieren. Leer zorgt voor een stoere uitstraling en voegt net dat ruige randje aan je outfit toe.

HerenarmbandFossil V&D
€ 49,90
Armband met gespsluitingJ. jayz OTTO
€ 17,99
Lucléon armbandLucléon Stylepit
€ 24,95 € 18,95
HerenarmbandFossil V&D
€ 29,00
Lucléon armbandLucléon Stylepit
€ 19,95 € 11,97
HerenarmbandDiesel V&D
€ 79,90

The Beckham way - kralen

Deze armbanden worden regelmatig om de pols van David Beckham gespot, en zijn een ware trend op straat: de kralen armband. Ook niet zo gek, want dit is de armband waar je het meeste van je persoonlijkheid naar voren kan laten komen. Geel of paars, hout of plastic, een natuurlijke of furturistische uitstraling: met de kralen armband kan het allemaal. 

Icon Brand Armband ZwartIcon Brand Zalando
€ 19,95
Icon Brand SET Armband BruinIcon Brand Zalando
€ 24,95
Lucléon armbandLucléon Stylepit
€ 24,95
Scotch & Soda ArmbandenScotch & Soda Scotch & Soda
€ 19,95
Lucléon armbandLucléon Stylepit
€ 24,95 € 19,96
Buddha to Buddha Ellen Beads Turquoise ArmbandBuddha To Buddha Buddha to Buddha
€ 389,00

The West way - metaal

De metalen armband vertegenwoordigt naar alle waarschijnlijkheid de meest mannelijke optie onder de armbanden. Dit komt voornamelijk door de militaire connotaties. Ga voor een robuuste armband, dan zit je net als Kanye geheid goed.

Buddha to Buddha Armband Chain Small Memorable Buddha to Buddha Armband Chain Small MemorableBuddha to Buddha
€ 355,00
HerenarmbandFossil V&D
€ 59,00
Buddha to Buddha Suzanne Flat Small ArmbandBuddha To Buddha Buddha to Buddha
€ 319,00
Buddha to Buddha George Arang Wood ArmbandBuddha To Buddha Buddha to Buddha
€ 349,00
HerenarmbandFossil V&D
€ 59,90
HerenarmbandDiesel V&D
€ 99,90