preview image Dit zijn dé winterjassen voor 2014
preview image Pharrell Williams x G-Star: RAW for the Oceans

MEN TODAY Stijlgids #16: Herenkapsels 2014/2015

| Janneke | 0 Reactie(s)

Goed haar is van fundamenteel belang voor een goed leven. Tenminste, als we The Smiths-zanger Morrissey moeten geloven, die ooit de volgende onsterfelijke woorden sprak: 'If your hair is wrong, your entire life is wrong.' Je manen onder een beanie verstoppen is de easy way out, maar je kunt ook gewoon even deze herenkapsels 2014 / 2015 bekijken.

>> Stijlgids #20: dé 5 herenkapsels van 2015 <<

Herenkapsels 2014 / 2015: Pompadour

Herenkapsels 2014 / 2015 - MEN TODAY
Bron: Pinterest / Fashionbeans

Haarstijl: Verreweg de populairste haarstijl, en terecht. De hoeveelheid variaties op dit mannenkapsel is namelijk oneindig. Feit is dat de zijkanten kort gehouden worden ten opzichte van het haar op de bovenkant van het hoofd, maar voor de rest kun je het helemaal invullen zoals jij dat wilt. De zijkanten worden bij de klassieke pompadour (1) relatief lang gelaten in vergelijking met de moderne pompadour (2), waarbij de zijkanten opgeschoren tot zelfs bijna helemaal kaal zijn. 

Geschiedenislesje: De pompadour is van origine afgeleid van een vrouwenkapsel, en wel van madame De Pompadour, de maîtresse van koning Louis de Vijftiende. Toen Elvis Presley vervolgens met een kapsel aan kwam zetten dat hierop gebaseerd was, werd het in één klap een groot succes onder jonge mannen. Vandaag de dag is dit weer het geval, weliswaar in een modern jasje.

Waarom dit kapsel laten aanmeten: omdat je er ontzettend veel kanten mee op kunt. Als we naar de trends van deze herfst/winter kijken, komen er steeds meer variaties op dit herenkapsel wat betreft styling, zoals strakke gelkapsels (3) en rommelige waxeffecten (4).

Herenkapsels 2014 / 2015: Ingeschoren zijscheiding

Herenkapsels 2014 / 2015 - MEN TODAY
Bron: Pinterest

Haarstijl: Bij de ingeschoren zijscheiding, in de wandelgangen ook wel ‘littekenscheiding’ genoemd, wordt je zijscheiding geaccentueerd door het haar rondom deze lijn weg te scheren. Het is een opvallend en eigentijds detail van je kapsel, zeker als je lengteverschillen hebt laten toepassen op je haar.

Geschiedenislesje: Vanuit de kappersindustrie in Londen is deze trend overgewaaid naar vele profvoetballers zoals Gareth Bale (links) en Sergio Aguero (tweede van rechts), én naar ons eigen polderlandje.

Waarom dit kapsel laten aanmeten: Ben je niet bang om op te vallen en wil je eens wat anders met je haar, dan is dit kapsel iets voor jou. Nakijkers gegarandeerd.

Herenkapsels 2014 / 2015: The Modern Mod

Herenkapsels 2014 / 2015 - MEN TODAYBron: Pinterest

Haarstijl: Word het haar op de bovenkant van het hoofd nu voornamelijk nog omhoog gedragen, in de herfst en winter van 2014/2015 mag het ook recht naar beneden gekamd worden. We zagen Neymar (tweede van rechts) er tijdens het WK al veel mee rondrennen, en hetzelfde geldt voor Miles Kane (links); hij heeft zijn voorhoofd al jaren niet meer aan het publiek laten zien. 

Geschiedenislesje: In de jaren '60 kwam er een Britse jongerencultuur tot stand. Aanhangers werden de modernists (afgekort: mods) genoemd, naar hun voorliefde voor moderne jazz. De scooterrijdende mods onderscheidden zich onder andere met hun haar: een pony met langer gelaten bakkebaarden. Vijftig jaar na dato is 'mod hair' weer helemaal terug, maar wel volgens de regels van 2014: kortgeschoren zijkanten en een pony.

Waarom dit kapsel laten aanmeten: Omdat je graag een voorloper bent van nieuwe trends, en dit is er eentje van de bovenste plank. Bovendien hoef je, als je een pompadour-kapsel hebt, niet lang in de kappersstoel te zitten. Alleen het haar op de bovenkant van je hoofd zal iets moeten worden aangepast, maar that's it

Herenkapsels 2014 / 2015: Halflang haar

Herenkapsels 2014 / 2015 - MEN TODAYBron: Pinterest

Haarstijl: Geen trend zonder tegentrend. Naast alle kortere herenkapsels is er ruimte voor halflang haar tot op de schouders, vaak gepaard gaand met een mooi stoppelbaardje. Laat hierbij je kapper bepalen of je haar beter uitkomt in één rechte lijn of in lagen.

Geschiedenislesje: Onze jagende voorvaderen, belangrijke heren uit de gouden eeuw én profvoetballers zoals Zlatan Ibrahimović (tweede van links) en Radamel Falcao (rechts) hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: hun haar komt tot op de schouders. Stuk voor stuk mannen die het woord 'mannelijkheid' zowat hebben uitgevonden. Dus, hoe mannelijk wil je het hebben?

Waarom dit kapsel laten aanmeten: Of je nu onhandelbare krullen, dun haar of dik haar hebt, we kunnen met deze wijsheid uit de geschiedenis stellen dat het halflange kapsel praktisch iedereen staat. Bovendien is deze haarstijl erg fijn voor alle uitslapers onder ons: de out-of-bed look mag met dit kapsel namelijk zeer letterlijk genomen worden, waardoor jij en je kussen langer van elkaar kunnen genieten. Degenen die dit net even te nonchalant vinden ogen kunnen met gel of wax het haar naar achteren gooien. 

Wondermiddelen

Je wordt niet elke dag wakker met haar dat perfect in model zit. Speciaal voor die (talrijke) dagen zijn er verschillende haarproducten zoals gel en wax. Vergeet trouwens ook niet regelmatig even een bezoekje aan de douche te brengen. De shampoo doet je haar - en je omgeving - goed, geloof ons.

American crew forming cream 85 grAmerican Crew Haarshop.nl
€ 21,00 € 17,85
American crew fiber 85 grAmerican Crew Haarshop.nl
€ 21,00 € 17,85
American crew forming cream 85 grAmerican Crew Haarshop.nl
€ 21,00 € 17,85
Redken for men dishevel fiber cream 100 mlRedken Haarshop.nl
€ 22,50 € 18,00
Redken for men grip tight gel 150 mlRedken Haarshop.nl
€ 22,50 € 18,00
Redken for men outplay putty 100 mlRedken Haarshop.nl
€ 22,50 € 18,00
Loreal homme strong fix gel 150 mlL'oréal professionnel Haarshop.nl
€ 18,40 € 11,05
Goldwell for men hair & body shampoo 300 mlGoldwell Haarshop.nl
€ 14,50 € 10,89
Redken for men grip tight gel 150 mlRedken Haarshop.nl
€ 22,50 € 18,00
American crew firm hold styling gel 250 mlAmerican Crew Haarshop.nl
€ 19,00 € 16,15
American crew spray gel 250 mlAmerican Crew Haarshop.nl
€ 19,00 € 16,15
American crew light hold styling gel 250 mlAmerican Crew Haarshop.nl
€ 19,00 € 16,15

Welke herenkapsels 2014 / 2015 ontbreken er nog op ons lijstje? Roept u maar!

Check ook: Dit zijn dé herenkapsels van herst/winter 2016