preview image Kom winkelen met 20% korting bij We Are Labels
preview image Zo haal je in het donker het meest uit je smartphonecamera

Herenkapsels herst/winter 2016

| Tom | 0 Reactie(s)

Om de keuzestress in de koudere maanden tot een minimum te beperken selecteerden wij dé herenkapsels van herst/winter 2016. Zodat je dit najaar scherp en zelfverzekerd over straat gaat. Gelukkig nieuw haar!

Herenkapsels 2016: slick & smart

Herenkapsels 2016 - MEN TODAYFoto's: FashionBeans

De dagen van campingkapsels en strandhaar zijn voorbij. Herfst- en winterweer lenen zich perfect voor een iets langere, gracieuzere coupe. Niet alleen omdat onze tere hoofdhuidjes wel wat bescherming kunnen gebruiken tegen die gure najaarswind, ook omdat je je aandacht de komende maanden weer volledig op werk of studie richt – en dus is een verzorgd voorkomen gewenst. De zijscheiding komt in vele vormen en is een onovertroffen classic onder de herenkapsels. Om écht slick & smart de koude maanden in te gaan, mogen twee ingrediënten niet ontbreken: een solide, feilloos gekapte hairdo en goede haarverzorging. Maak je niet ongerust: bovenstaande mannen lopen er niet van nature zo bij. Vraag je kapper om ervoor te zorgen dat je haar niet topzwaar is en win advies is over welk product het best bij jouw haartype en ideale kapsel pas. Voor deze look is pomade of stevige wax met wet finish een zeer geschikte optie.

Blue PigReuzel GelJACKZ
€ 14,95 € 13,90
Matte PomadeLayrite GelJACKZ
€ 20,95
Define & ShineMen-U HaarverzorgingJACKZ
€ 15,95

Herenkapsels 2016: faith in fade

Herenkapsels 2016 - MEN TODAYFoto's: FashionBeans

Wie deze trend niet heeft opgemerkt, moet onder een steen hebben geleefd. Beroemde fades zijn die van Brad Pitt in Inglorious Bastards en Cillian Murphy in Peaky Blinders, maar ook wij gewone stervelingen hebben deze haarstijl massaal omarmd. Het haar is langer aan de bovenkant en wordt geleidelijk korter – het ‘vervaagt’ – naarmate het de nek nadert. Van alle herenkapsels die je in 2016 veel ziet, oogt deze het strakst en simpelst, maar vergis je niet: een goede fade vereist vakmanschap en komt in vele varianten. We zetten ze even voor je op een rij:

 • De tapered fade
  Dit is de klassieke fade die zowel op kantoor als in de club zijn werk doet. Geen groots statement, gewoon een goede, veelzijdige coupe voor mannen die een natuurlijk kapsel willen hebben zonder te veel de aandacht te trekken.
   
 • De low fade
  Minder subtiel dan de tapered fade, omdat deze hoger begint en dus iets meer hoofdhuid toont. Gaat vaak gepaard met langer haar aan de bovenkant en staat vooral goed bij mannen met een langwerpig gezicht. Heel tof in combinatie met een wat langere, goed verzorgde baard vanwege het contrast met de fade.
   
 • De mid fade
  Gaat nog een stapje verder dan de low fade, maar is nog lang niet zo ‘naakt’ als de high fade. De gulden middenweg, zogezegd. De mid fade begint boven de oren en laat zich goed combineren het een pompadour of lange kuif van boven en een lange(re) baard van onderen. Dit is uiteraard geen vereiste, maar anno 2016 zeker het overwegen waard. Met een stevige wax houd je je kapsel neat & clean.
   
 • De high fade
  Denk Fresh Prince of Bel-Air. Vrijwel al het haar aan de zij- en achterkant is opgeschoren en loopt feilloos over in het langere haar bovenop. Wees gewaarschuwd: dit kapsel is verre van subtiel en zal je heel wat bekijks opleveren. Ideaal voor flattops en eyecatching afro’s, perfect voor een vierkant of rond gezicht. 

La-em Straight Gel PomadeJACKZ
€ 11,95
Men's Society The Pompadour Hair KitHaarverzorgingASOS
€ 26,67
Short and NeatDax GelJACKZ
€ 7,95

Herenkapsels 2016: texture on top

Herenkapsels 2016 - MEN TODAY
Foto's: FashionBeans

Als je van messy houdt, kom je al snel uit bij een kapsel als dit. Weer of geen weer, jouw haar mag doen wat het wil – uiteraard binnen de grenzen die jij hebt bepaald, maar dat hoeft niemand te weten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Opgeschoren of opgeknipt van onderen, lange lokken van boven; halflang aan de zij- en achterkant, een tikje langer van boven. Typisch een herenkapsel dat gemaakt is voor mannen die hun coupe niet té gestyleerd willen laten overkomen. Voor volume is zoutspray een uitkomst. Spuit het vlak na het douchen in je haar en gebruik een föhn (en eventueel borstel) om een gecontroleerde chaos op je hoofd te creëren. Met een beetje wax, aangebracht vanaf de wortel, voltooi je deze veelzijdige rock & roll look.

Mini Styling CollectionHaarverzorgingJACKZ
€ 21,95
Toni & Guy Men's Windswept Ruffles SetASOS
€ 25,32
Pink HogReuzel HaarverzorgingJACKZ
€ 30,95

Herenkapsels 2016: middellange lokken

Herenkapsels 2016 - MEN TODAY
Foto's: FashionBeans

Wij bij MEN TODAY zijn nogal fan van de Italiaanse stervoetballer Andrea Pirlo. In de eerste plaats om zijn elegante speelstijl, maar zeker ook vanwege zijn feilloze fashion sense. Mocht je in de eerste helft van 2016 weinig tot geen aandacht aan je haar besteed hebben, dan is dit het uitgelezen moment om een ‘Pirlootje’ te laten aanmeten. Van belang is dat je kapper wat gewicht uit je kapsel haalt zodat de zwaartekracht op een natuurlijke manier zijn werk kan doen en je alsnog volume behoudt. Stap één op weg naar fris en gezond ogende midellange lokken, is een goede wasbeurt. Droog je haar daarna goed met een handdoek en gebruik mousse of zeezoutspray om een ontplofte pluizenbol te voorkomen. Net als bij de 'texture on top' kunnen een föhn en wax of pomade ook goed van pas komen om de boel in toom te houden. Welk van de kapsels je dit najaar ook rockt, onthoud: het is je haar, geen kunstproject.

LiquifflexMen-U GelJACKZ
€ 18,95
Super Shine PomadeLayrite HaarverzorgingJACKZ
€ 17,95
Conditioner - newShampooJACKZ
€ 13,95

Bron: fashionbeans.com