preview image De tas van... #chefmetlef (Nigel van der Horst)
preview image 3 horloges voor 3 typen vaders: welk horloge past het best bij mij?

Hét scheerapparaat voor gladde wangen? Wij hebben 'm gevonden

| Tom |

Advertisement" border="0" width="1" height="1" />
2 Reactie(s)

Ik heb me nog nooit met een scheerapparaat geschoren. Tot nu dan. Omdat het nooit te laat is om nieuwe dingen te proberen, ging ik aan de slag met de Philips Shaver Series 9000. En die blijkt behalve fotogeniek ook gewoon super glad te scheren.

MEN TODAY Sneaker DaysMooi is ie, hè.

Hoe ik het nu doe is als volgt: wanneer ik zin heb – dat kan eens in de paar dagen maar ook om de twee weken zijn – haal ik een trimmer over mijn gezicht en kan ik weer even vooruit. Scheer ik me bij uitzondering eens glad, dan is het met een ouderwets mesje. Zo doet m'n vader het al sinds ik me kan heugen, dus ik weet niet beter.

Tom - MEN TODAY
"Ken je dat gevoel dat je iets besteld hebt en ongezond veel plezier beleeft aan het uit de doos halen van je aanwinst?"

Ik was logischerwijs dan ook een beetje sceptisch over scheren met een scheerapparaat. Het leek me zo pijnlijk. En hoe glad kun je je nou echt scheren met een scheerapparaat? Mijn angst zou ongegrond blijken, maar daarover zo meer. Ik wil het namelijk eerst even over productdesign hebben. Ken je dat gevoel dat je iets besteld hebt en ongezond veel plezier beleeft aan het uit de doos halen van je aanwinst? Dat is precies wat er dit keer gebeurde. Niet alleen omdat de Philips Shaver 9000 zelf fraai vormgegeven is en een duidelijke digitale interface heeft (zie foto's), maar ook omdat het meegeleverde reinig- en laadstation en trimmerhulpstuk totaal voor zich spreken. Een kind kan de was doen.

Philips Shaver 9000 review - MEN TODAY
Meet the family, van links naar rechts: Philips Shaver 9000, SmartClean-systeem, oplader, Beard Styler.

Oké, wat zit er allemaal op en aan? Het meest in het oog springend, na de Shaver 9000 zelf, is het SmartClean-systeem. Dat doet een aantal dingen tegelijkertijd: het reinigt, smeert, droogt en laadt op. Wat betekent dat je altijd een ready to go scheerapparaat klaar hebt staan en geen tijd hoeft te verdoen met schoonmaken. De Shaver is trouwens binnen no time opgeladen: na een uur aan de stroom kan hij weer 50 minuten draadloos vooruit. Een ander slimmigheidje zit 'm in de Beard Styler, een opzetstuk waarmee je je baard kunt trimmen. Met een schuifje aan de achterkant kun je kiezen uit vijf lengtestanden, van 0,5 tot 5 millemeter. Deze bleek voor mij erg handig om wat hoognodig snoeiwerk te verrichten voordat ik met de Shaver 9000 aan de gang ging. Het scheerapparaat zelf heeft drie standen: gevoelig, normaal en snel. Omdat ik heel normaal gebleven ben, was de keuze snel gemaakt en kon het echte werk beginnen.

Tom - MEN TODAY
"Zeg maar hallo tegen gladde wangetjes."

Ik besloot me droog te scheren (scheren met schuim of gel kan ook want het scheerapparaat is waterdicht, maar dat is natuurlijk geen uitdaging). De drie scheerkoppen bewegen met het gezichtsoppervlak mee in 8 verschillende richtingen dankzij de contourdetectietechnologie voor een superieur resultaat, terwijl het zogenaamde 'V-Track-systeem' de haren in de beste snijpositie brengt. Moeilijke termen met een simpel resultaat: gladde wangen en een gladde nek. Dat bedoelen ze dus waarschijnlijk met 'perfectie in elke beweging'. En het mooiste is dat mijn baard in de dagen daarna weer heel normaal teruggroeide. Zeg maar hallo tegen gladde wangetjes.

€50,- retour

Zoek je nog een cadeau voor Vaderdag? Mooi. Bij Philips krijg je tot en met 30 juni tot wel €50,- retour bij aankoop van de Philips Shaver Series 9000! Voor meer informatie kijk je op philips.nl.

Philips