preview image Kleed je als de spelers van Oranje
preview image 10 dingen die een gentleman niet zou mogen hebben

In de stijl van: Johan Derksen

| Kawing | 0 Reactie(s)

In 2005 werd hij nog door Esquire verkozen tot de slechtst geklede man van Nederland, maar die oneervolle titel weerhield hem er niet van om zijn eigen kledinglabel te starten. In de stijl van Johan Derksen: voetbalkenner, muziekliefhebber en…trendsetter.

VI Oranje

De Oranjekoorts is sinds deze week ook in Scheveningen uitgebroken. Johan Derksen en zijn twee kompanen - Wilfred Genee en René van der Gijp - hebben voor de derde keer hun intrek in het Kurhaus genomen en zullen de komende vijf weken dagelijks het laatste nieuws en jongste roddels uit Brazilië brengen. Wilfred in zijn t-shirtje, René met zijn veel te ver opengeknoopte overhemd en Johan met zijn kleurrijke colberts en nog fleuriger veterschoenen.

In de stijl van: Johan Derksen - MEN TODAYFoto's via Facebook

Betweter van het voetbal, kruisridder van de muziek

Johan Derksen staat bekend als de sigaar rokende bromsnor, de betweter van de voetballerij. Maar zijn grote liefde - of maîtresse - is muziek, en dan met name blues en Americana. Nu hij bijna met pensioen is, ziet hij de rol als 'kruisridder van de muziek' wel zitten. “Ik stoor me mateloos aan de vertrossing van Nederland. Op de radio wordt alleen nog bullshit gedraaid. Zet maar eens een zender op: je wordt geteisterd door simpele deuntjes,” klaagt Johan in een interview met Totaal TV over zijn nieuwe televisieprogramma Derksen on the road.

Trendsetter

Sinds hij in 2005 door Esquire Magazine uitgeroepen is tot Neerlands belabberdst geklede man is zijn stijl er met stappen op vooruit gegaan. Het grauwe en net iets te grote kostuum heeft plaats gemaakt voor het getailleerde jasje. Soms driedelig en soms met stropdas, maar altijd met de felgekleurde O'Quirey veterschoenen aan zijn voeten. Daarover zei hij: “Ik kom uit de provincie, maar ik laat de boeren in de Randstad zien wat tegenwoordig gangbaar is.” Dat was tijdens een uitzending van Voetbal International uit 2009, toen iedereen nog op zwarte en bruine schoenen liep. Anno 2014 zien wij niks anders dan leren veterschoenen in alle kleuren van de regenboog. Dus chapeau, oude trendsetter. 

Kleed je als Johan

Circle of Gentlemen Makepeace Low BlazerCircle Of Gentlemen To Be Dressed
€ 399,95 € 269,95
Pier One Colbert redPier One Zalando
€ 69,95 € 55,95
SALE Gentiluomo Silverline shirt flower print slim fitZakelijk overhemdSchulte Herenmode
€ 119,95 € 95,96
Rehab Python veterschoenRehab MooieSchoenen.nl
€ 199,85
Daniel Kenneth Baldo Cocco Bordo CieloDaniel Kenneth Nolten Schoenen
€ 164,95
Pier One Chino beigePier One Zalando
€ 29,95
Burlington sokken marine wol NewcastleBurlington Schulte Herenmode
€ 15,00
Burlington sokken Manchester royal blueBurlington sokSchulte Herenmode
€ 14,50
Stropdas met Zwarte DobbelstenenTrendhim StropdasTrendhim.nl
€ 19,95
Thierry Mugler A Men gift set 100 ml eau de toilette + 50 ml hair & body shampoo +20 ml deodorantThierry Mugler Superwinkel.nl
€ 75,89 € 61,99
Thomas Earnshaw ES-8047-04Thomas Earnshaw Superwinkel.nl
€ 680,00 € 181,99
Silhouette DAY-LITE FULLRIM 2883 Men White 6050 BrilSilhouette SmartBuyGlasses
€ 344,33 € 245,95