preview image Video: Kanye West x Adidas Originals
preview image Will Smith: van Fresh Prince naar stijlkoning

Xaverio test de LG G Watch R

| Xaverio | 57 Reactie(s)

Wij stonden de afgelopen week met één voet in de toekomst, tenminste dat is het gevoel dat de LG G Watch R ons gaf. Maar de vraag is natuurlijk: is dit slimme horloge een stap in de goede richting? Eén manier om erachter te komen: smartwatch om de pols en laten meevoeren naar de toekomst. “Beam me up, Scotty.”

In samenwerking met Media Markt geven we de LG G Watch R weg aan een van onze trouwe lezers.
De winnaar is inmiddels op de hoogte gebracht! 


LG G watch R - smartwatch review - MEN TODAY
Klik op de foto voor alle specs en product shots

Voordat je hals over kop naar Media Markt sprint om de LG G Watch R aan te schaffen: zorg dat jouw smartphone of tablet draait op Android-versie 4.3 (of later), over Bluetooth beschikt en Android Wear ondersteunt (http://g.co/wearcheck). Is dit niet het geval? Kijk dan of er bij de fabrikant een software-update beschikbaar is. Als je in het bezit bent van een mobiel apparaat dat voldoet aan de eisen, begint de reis naar de toekomst met het downloaden van de volgende applicaties:

  • Google Play services versie 5.0.89 of later;
  • Google Search app versie 3.6.14 of later;
  • en Android Wear app versie 1.0.1 of later.

Nu denk je vast dat het een heel gedoe is om al die applicaties te downloaden, maar als jouw telefoon een beetje van deze tijd is, staan de bovenste twee apps er al op geïnstalleerd en hoef je alleen nog Android Wear binnen te halen. Eenmaal geïnstalleerd, is het koppelen van de G Watch R in een paar stappen gebeurd. Voor een optimale ervaring wordt vooral aangeraden om Google Now te activeren. Deze digitale persoonlijke assistent leert van jouw gedrag (bijvoorbeeld reispatronen) en voorziet jou van relevante location based informatie, zoals actuele weerberichten of de laatste verkeerssituaties.

LG G watch R - smartwatch review - MEN TODAY
Klik op de foto voor alle specs en product shots

De smartwatch heeft een simpel maar elegant design, het is in elk geval niet iets waarvoor ik me zou schamen. Verder is het apparaat waterbestendig en kan het tegen een stootje. De batterij van het horloge gaat makkelijk een hele dag mee. Ook is het gebruik van het horloge geen aanslag op de batterij van je telefoon. Sterker nog, door het gebruik van de LG G Watch R maakte ik minder gebruik van mijn telefoon, waardoor de batterij van mijn telefoon ook langer meeging. Andere voordelen van het horloge zijn: 

  • met een grootte van 46,4 x 53 x 11,1 mm zit hij lekker om de pols; 
  • het horloge is makkelijk in gebruik; 
  • je kunt de achtergrond van het horloge veranderen, waardoor de G watch R heel gemakkelijk gepersonaliseerd kan worden; 
  • het horloge beschikt over 512MB RAM.

Mijn eerste dagen in de toekomst begonnen als alle andere. Het was pas toen ik de deur achter me dicht trok dat ik merkte dat ik nu anders was dan de rest. Er trilde wat aan mijn pols: de G Watch R had me wat te vertellen. Het wist dat ik op weg naar de redactie was en plande mijn reis uit: de beste route, treintijden en de totale reisduur.

Eenmaal in de trein kreeg ik meerdere e-mails en WhatsApp-berichten. Alleen nu hoefde ik mijn telefoon niet uit mijn zak te halen om te reageren. Nee, dat is te gewoontjes. Ik sprak tegen mijn horloge: door middel van de 'Voice Messaging'-functie was het voor mij mogelijk om berichten te versturen via de smartwatch. Enig nadeel was wel dat iedereen mij rijp voor het gesticht vond, maar dat is de prijs die je moet betalen als je lichtjaren voorloopt op de rest. I guess. Ik moet zeggen dat het mij een heerlijk gevoel gaf om ook 'zonder' mijn smartphone connected te zijn met de wereld.

Naast een handig communicatiemiddel bleek het horloge ook een bekwame personal assistant. Door tegen de LG G Watch R te 'praten', kun je notities laten opmaken en je agenda opvragen. Het slimme klokje geeft je vervolgens meldingen van de verschillende ingeplande taken. Erg handig voor een drukbezette business man, zoals ik...

Naarmate de dag vorderde, bleken de mogelijkheden van de smartwatch eindeloos; in elk geval té veel om in een paar dagen helemaal uit te pluizen. Voor het horloge zijn er talloze applicaties beschikbaar, waardoor de drager het horloge feilloos kan laten aansluiten op zijn levensstijl.


LG G watch R - smartwatch review - MEN TODAY
Klik op de foto voor alle specs en product shots

Conclusie

De LG G Watch R is zeker een aanrader. Wanneer je er genoeg van hebt om om de haverklap je telefoon uit je broekzak te toveren, is de smartwatch een legitieme oplossing. Verder is het eenvoudig in gebruik en wen je snel aan het idee dat je een computer om je pols hebt. De applicaties worden duidelijk weergegeven op het display en er zijn talloze apps te downloaden die specifiek inspelen op de smartwatch. Het spraakherkenningssysteem werkt (nog) niet optimaal, maar dat is geen dealbreaker. Of de smartwatch een echte game changer is, moet nog blijken. Naar mijn bescheiden mening is het momenteel meer een handige aanvulling dan een onmisbaar accessoire.

Van het goede volk van Media Markt mogen wij de LG G Watch R verloten onder de trouwe bezoekers van MEN TODAY. Wil jij kans maken op deze smartwatch? Reageer dan snel hieronder en vertel ons waarom dit horloge een onmisbaar accessoire is voor jou!