preview image 7 manieren om het bomberjack te dragen
preview image De 9 beste Antony Morato sneakers voor de herfst

Light wash jeans dragen zonder eruit te zien als je pa

| Kawing | 0 Reactie(s)

De appel valt niet ver van de boom. Maar in het geval van light wash jeans wil je iets verder de boomgaard inrollen. Hier zijn 3 foolproof tips om lichte spijkerbroeken te dragen zonder eruit te zien als je vader.

All animals are created equal, but some animals are more equal than others, aldus George Orwell. En dat geldt eigenlijk ook voor spijkerbroeken. Light wash jeans is het ondergeschoven kindje van denimliefhebbers. De reden? Vaders. Vaders die de deur uitstapten met hun overhemden gestopt in veel te wijde lichtgekleurde spijkerbroeken. Dat modebeeld heeft heel wat jeugdtrauma's veroorzaakt. Hoogste tijd om die mentale wond te verwerken.

Light wash jeans met basic T-shirtFoto: Selected Homme

3 outfitideeën met light wash jeans

Light wash denim is in tegenstelling tot raw denim na het verven ook nog voorgewassen. Om de broeken het gedragen en gesleten voorkomen mee te geven, wordt er vaak gebruik gemaakt van stenen - vandaar ook de benaming stonewashed jeans. Door het wasproces wordt de stof niet alleen lichter van kleur, maar ook minder stug en zitten daardoor comfortabeler dan raw denim (dat nog niet is ingedragen).

Zoals met alle spijkerbroeken - en eigenlijk alle kleding - is de pasvorm het belangrijkst. Vooral voor light wash jeans is het van essentieel belang. Straigt fit en slim fit zijn de ideale pasvormen voor deze broek. Met dat in het achterhoofd, zijn hier 3 foolproof outfitideeën met de light wash jeans:

Light wash jeans - MEN TODAYFoto: ASOS

1. Double up

Combineer light wash jeans met een denim of chambray overhemd. Zorg er wel voor dat het overhemd twee of meer tinten donkerder is dan de broek. En onthoud: stop het overhemd niet in de broek!

Jack & Jones Met motief Denim OverhemdJack & Jones OTTO
€ 49,95
Topman slim fit jeansTopman slim fit jeanswehkamp
€ 52,00 € 26,00
Zwarte Converse Sneakers SP EV CORE OX HERENConverse Omoda
€ 64,95 € 55,00

2. Basic

Een effen T-shirt in één van de drie basic kleuren (zwart, wit en grijs) kan met alle broeken gecombineerd worden, dus ook de lichtgekleurde jeans. Maak de outfit af met een paar monochrome sneakers om de look minimalistisch en clean te houden.

Heren r-neck t-shirtWE Fashion ShirtWE Fashion
€ 12,99
Selected Anti-Fit JeansSelected Homme SELECTED HOMME
€ 129,95
Adidas Originals Sneakers Heren (Wit)Adidas Van den Assem
€ 85,00 € 59,95

3. Ripped

Voor ripped jeans gelden er eigenlijk geen regels. Want wie een met opzet kapot gemaakte spijkerbroek aantrekt, zegt eigenlijk: "I don't give a shit."

McGregor Overhemd David DanteMcGregor McGregor
€ 89,95
G-STAR RAW Arc 3d light aged destroyedG-Star Men at Work
€ 129,99 € 64,99
Clarks Desert BootClarks Front Runner
€ 129,99