preview image Hoe draag ik een smoking?
preview image MUCHACHOMALO* sale: 3 dagen lang 50% korting!

Mannen en hun angst voor de skinny jeans

| Kristel | 0 Reactie(s)

Als fashion- en beautyredacteur van Fashionchick hou ik me dagelijks bezig met het wel en wee van vrouwenmode. Er zijn een hoop trends en kledingstukken waar mijn zogenaamde modehart harder van gaat kloppen, maar ook genoeg waar van mij vandaag nog de fik in mag.

Kristel over de skinny jeans - MEN TODAY

Zo is er de legging gedragen als broek, liefst in het wit, de driekwart broek met touwtjes aan de onderkant, opnieuw in het wit op z’n allerlelijkst, en fleecetruien. Begrijp me niet verkeerd: iedereen moet vooral dragen waar hij of zij zich lekker in voelt, maar met deze kledingstukken ben je in geen enkel opzicht aardig voor jezelf en je lijf.

Maar mannen, jullie kunnen er ook wat van. Zo worden de witte sokken nog regelmatig gecombineerd met een net iets te korte broek en kekke schoenen (of nog erger: sandalen) en draagt de gemiddelde man zijn jeans drie maten te groot en met pijpen zo wijd dat mijn flared jeans er jaloers op is. En daar wil ik het graag eens met jullie over hebben. 

Wij vrouwen zijn inmiddels behoorlijk gewend aan de zogenaamde skinny jeans. Zelfs zo erg dat we er in doorgeslagen zijn en zonder blikken of blozen in de eerder genoemde legging naar buiten stappen. Mannen zijn wat lastiger te overtuigen en lopen maar wat graag rond in de jeans die ze 10 jaar geleden hebben bestempeld als favoriet. Daarbij wordt er niet gelet op pasvorm, lengte of kleur; hij moet vooral lekker zitten en met een riem wordt de boel op z’n plek gehouden. Zo. Ontzettend. Zonde. 

Ergens tussen mega strak en ontzettend wijd 

Ik denk dat 80% van de mannen ontzettend op zou knappen van een goede jeans aan de billen. En ja, dan heb ik het over een skinny, of de nét iets veiligere variant slim jeans. Voordat heel mannelijk Nederland nu van schrik het dun in de te wijde jeans laat lopen, wil ik jullie geruststellen. Nee, van mij hoeven mannen er niet allemaal bij te lopen als hipsters in jeans zo smal dat het lijkt alsof ze ’s morgens per ongeluk de legging van hun lief hebben aangeschoten. Ergens tussen mega strak en ontzettend wijd bevindt zich de perfecte jeans. Een jeans die van boven iets (let op: IETS) losser zit en vanaf daar smal toeloopt naar de enkels. Een broek zonder bleekvlekken, gekleurde stiksels, immense zakken op de kont en van de juiste lengte. Dus lieve mannen van Nederland: uit met die heipalen!

Waarom? Het feit is nu eenmaal dat zo’n broek met rechte of zelfs uitlopende pijpen geen mannenlichaam mooier maakt. Waar vrouwen streven naar het zandloperfiguur is het ideaalbeeld voor mannen nog steeds het zogenaamde koffiefilter: breed van boven, smal van onderen. Daarnaast wil ik graag benadrukken dat het gluren naar een paar welgevormde billen in een goed zittende jeans niet alleen mannelijk recht is. Wij vrouwen zijn daar ook heus niet vies van. Mocht je nog meer argumenten nodig hebben: zo’n smalle jeans is een stuk makkelijker te combineren. Je draagt ‘m casual met een sweater of trui of gekleed met een overhemd en blazer. Om over de schoenen die compleet onder een slobberende jeans verdwijnen nog niet eens te spreken.

Je hoeft niet bang te zijn, echt niet!

Mocht je het aandurven om die ouderwetse jeans aan de wilgen te hangen, dan is het natuurlijk wel fijn om te weten welke jeans leidt tot verleidelijke vrouwenblikken. Ik ben zelf erg enthousiast over het model ‘Thin Finn’ van Nudie Jeans, dit is een basic model dat vrijwel iedere man goed staat. Maar ook WE heeft een aardige collectie jeans in huis waardoor je voor weinig groots resultaat bereikt. Helemaal niets om bang voor te zijn, beloofd. 

Jack & Jones Liam Original GE 404 Skinny jeansJack & Jones OTTO
€ 69,95
Scotch & Soda jeans - skinny fit - blauwScotch & Soda Jac Hensen
€ 99,95
Heren slim tapered jog denimWE Fashion WE Fashion
€ 64,99 € 30,00
Jack & Jones Liam Original GE 404 Skinny jeansJack & Jones OTTO
€ 69,95
Heren slim straight jeansWE Fashion WE Fashion
€ 49,99
Heren bleached slim tapered selvedge jog denimWE Fashion WE Fashion
€ 64,99
CROSS Jeans ® Jeans »Toby«straight fit jeansOTTO
€ 69,95
Jack & Jones Liam Original jos 485 Skinny jeansskinny jeansOTTO
€ 89,95
Antony Morato Fredo low rise skinny jeans met medium wassingAntony Morato de Bijenkorf
€ 99,90 € 69,93