preview image Nike Air Max 90 'Infrared' is jarig
preview image 5 powervrouwen over dé 5 herenkapsels van 2015

MEN TODAY Stijlgids #20: Herenkapsels 2015

| Selwyn | 0 Reactie(s)

Geen hanenkammen en matjes à la Rafael van der Vaart in zijn jonge jaren. Geen ingeschoren scheidingen of figuurtjes. De natural look legt de basis voor herenkapsels 2015. Met andere woorden: minder gel, minder franjes.

Dat nieuwe haartrends geen revolutionaire veranderingen met zich meebrengen, weten we. De trends van 2014 nemen we grotendeels mee. Uiteraard in een nieuw jasje. De start van het kalenderjaar is het ideale moment om de trends nader toe te lichten. Dit zijn ze: dé mannenkapsels van 2015.

Herenkapsels 2015: Hoge knot

Herenkapsels 2015: hoge knot - MEN TODAY
Foto: Pinterest

Haarstijl: In het Verenigd Koninkrijk wordt met argusogen naar dit kapsel gekeken aangezien de hoge knot volgens de Britten tot de zeven meest verontrustende trends behoort die in 2014 is ontstaan. De knot leek onlosmakelijk verbonden met de vrouw, totdat Zlatan Ibrahimović dit in één handomdraai veranderde. Letterlijk. Oké, om hem alle credits te geven is misschien iets teveel van het goede. Maar feit blijft wel: de hoge knot is een van dé haarstijlen van 2015.

Waarom dit kapsel laten aanmeten: Voor de authentieke look. De top knot balanceert op de grens tussen vrouw en woeste man. Mogen we stellen dat mannelijkheid de graadmeter is in de afweging wel of geen bolletje haar op je hoofd te dragen? Ja, dat mogen we. Dus: can you handle it?

Herenkapsels 2015: De klassieke zijscheiding

Herenkapsels 2015: klassieke zijscheiding - MEN TODAYFoto: Pinterest

Haarstijl: "Yes, we can!" zou President Barack Obama hebben geantwoord op de vraag of wij, mannen, dit herenkapsel van zijn voorganger John F. Kennedy (links) kunnen aanmeten. De klassieke zijscheiding neemt het spreekwoordelijke stokje over van de ingeschoren zijscheiding uit 2014. In tegenstelling tot die zogenaamde 'littekenscheiding' is een kaarsrechte side parting bij deze coupe geen must.

Waarom dit kapsel laten aanmeten: Deze trend geeft je een betrouwbare uitstraling. Heb je je ooit afgevraagd waarom oudpremier Jan Peter Balkenende, zittend minister-president Mark Rutte en vele andere wereldleiders graag een klassieke zijscheiding dragen? Geef er je eigen twist aan door het haar bijvoorbeeld schuin naar achteren te kammen (midden), of laat er een volle baard bij groeien (rechts); braaf met een barbaars randje.

Herenkapsels 2015: Fringe (rommelige pony) 

Herenkapsels 2015: Fringe - MEN TODAY
Foto: Pinterest

Haarstijl: In 2014 hebben we al kennis mogen maken met de modern mod en ook in 2015 wordt de pony weer van stal gehaald. Bij de fringe kan het opscheren van de zijkanten achterwege gelaten worden. De pony hangt net boven (rechts) of onder (links) de wenkbrauwen. Dankzij de lengte van het haar crëeer je met een paar simpele handbewegingen het gewenste rommelige effect.

Waarom dit kapsel laten aanmeten: Het kost je een paar seconden in de ochtend en slechts één vingertopje wax is voldoende. Snel en kostenbesparend dus.

Herenkapsels 2015: Coupe de Selwyn

Herenkapsels 2015: Coupe de Selwyn - MEN TODAY
Foto: Pinterest, MEN TODAY

Haarstijl: Coupe de Selwyn is een variatie op de populaire pompadour kapsel. De gedekte of ongedekte zijkanten zijn kortgeknipt of opgeschoren. De bovenkant is lang, maar weer niet te lang. En zeker niet te kort. Met ander woorden: wanneer je met een hand door het haar gaat, mag het niet 'vallen' en eveneens niet te punky zijn.

Waarom dit kapsel laten aanmeten: Met dit herenkapsel kan er vrij weinig misgaan, mits het bovenste gedeelte van de coupe de juiste lengte heeft. De kortgetrimde zijkanten geven je een verzorgde uitstraling, ongeacht de styling van de bovenkant.

herenkapsels 2015: schorem

Herenkapsels 2015: Schorem - MEN TODAY
Foto: Schorem Barbier, Getty Images

Haarstijl: Strak, strakker, awesome! Deze trend heeft letterlijk lak aan de regels. Het voldoet niet aan de natuurlijke look en er komt aardig wat gel, wax, haarlak of andere wondermiddelen bij kijken. Toch mag dit kapsel voor 'kwajongens', vernoemd naar de Schorem Barbiers uit Rotterdam, niet ontbreken in het rijtje herenkapsels 2015. Yeah folks, Elvis has entered the building (rechts).

Waarom dit kapsel laten aanmeten: Dit kapsel is het synoniem voor rock-'n-roll. Het vergt vakmanschap en precisie. Zorg er dus voor dat jouw kapper begrijpt hoe en waarom je dit schorem hairdo wilt dragen. Bij het verlaten van de kappersstoel, voel je je The King en kun je de hele wereld aan. Zelfs blowin' in the wind.

Als je haar maar goed zit

Dit zijn de herenkapsels 2015 die het straatbeeld zullen verrijken. Voor de kapsels met een natuurlijke look doe je er goed aan om niet teveel gel of wax te gebruiken. Maar natuur mag je altijd een handje helpen. Zie hieronder een greep uit de collectie haarproducten op MEN TODAY.

Redken for men outplay putty 100 mlRedken Haarshop.nl
€ 22,50 € 18,00
American crew forming cream 85 grAmerican Crew Haarshop.nl
€ 21,00 € 17,85
Loreal homme sculpte paste 150 mlL'oréal professionnel Haarshop.nl
€ 18,40 € 10,15
Goldwell for men power gel 150 mlGoldwell Haarshop.nl
€ 14,95 € 11,20
Sp men everyday hold gel 100 mlWella SP Haarshop.nl
€ 17,20 € 12,05
Loreal homme strong fix gel 150 mlL'oréal professionnel Haarshop.nl
€ 18,40 € 11,05
American crew grooming cream 85 grAmerican Crew Haarshop.nl
€ 21,00 € 17,85
Tigi bed head for men pure texture molding paste 85 mlTigi Haarshop.nl
€ 17,00 € 11,90
Sp men precise shine 75 mlWella SP Haarshop.nl
€ 17,20 € 12,05