preview image Essentials: Het denim overhemd
preview image 3 leren jassen, 3 outfits

MEN TODAY Stijlgids #6: Herenkapsels 2014

| Julie | 0 Reactie(s)

Het kan geen kwaad om je kapsel van tijd tot tijd te heroverwegen. Daarom hebben we eens kritisch rondgekeken en wat blijkt: 2014 trakteert ons op interessante haartrends waarmee je onder alle omstandigheden goed voor de dag komt. MEN TODAY presenteert Stijlgids #6: Herenkapsels 2014.

Het is logisch dat niet ieder kapsel bij ieder persoon past. Als je een volle bos krullen hebt kan je nog zo graag je haar in de gel willen gooien, maar als ‘t niet wil dan wil ‘t niet. Ben je gewend je hoofd om de paar dagen kaal te scheren, dan krijg je die gewoonte er niet zo 1, 2, 3 uit. Hoe dan ook belooft 2014 veel goeds. En zeg nu zelf, een nieuw jaar schreeuwt toch om een nieuwe haardracht? Wij vroegen ons af welke herenkapsels 2014 tot een goed haarjaar gaan maken en kwamen uit bij onze vier favoriete haartrends.

HERENkapsels 2014: Klassiek-zakelijk

Klassiek zakelijke kapsels

Bron: Pinterest, A Cup Of Jo, Victor Hugo Hair, Male Model Scene 

We zien hem vaak over het veld sprinten voor het Rotterdamse Feyenoord: Graziano Pellè. Als er iets is dat naast zijn baltechniek nog meer in het oog springt, dan is het wel zijn onberispelijke coupe. Negentig minuten inspanning lijkt op zijn strakke kapsel geen enkele indruk te maken. Het geheim is simpel: veel wax. Er zijn geen delen weggeschoren, maar bovenop is het wel iets langer dan aan de zijkanten. Het is een klassiek, zakelijk kapsel dat voor veel haarsoorten is weggelegd. 

herenkapsels 2014: Klassieke pompadour

Klassieke pompadour

Bron: Pinterest, GQ

Madame de Pompadour, de beroemdste maîtresse van koning Lodewijk XV, heeft onmogelijk kunnen zien aankomen dat er drie eeuwen na haar dood een kapsel naar haar zou worden vernoemd. De klassieke pompadour is te vergelijken met het originele Elvis Presley-kapsel. Het haar hoeft niet strak in model te zitten. Het is een nonchalant, fris kapsel dat in verhouding tot de moderne pompadour weinig onderhoud vergt.

herenkapsels 2014: Moderne pompadour

Moderne pompadour

Bron: First ChairPinterestElegance Collections 

Bij de moderne pompadour zijn de zijkanten kortgenipt of opgeschoren met een tondeuse. Bovenop is het haar fors langer. Hier wordt een kuif van gevormd met wax of gel. De David Beckhams en Justin Timberlakes van deze wereld hebben dit kapsel omarmd en populair gemaakt. Het is ideaal voor heren met wat dikker haar, maar ook als je haar uit zichzelf niet helemaal meewerkt zijn er genoeg haarproducten die ervoor kunnen zorgen dat je een mooie moderne pompadour creeërt. Vereist wel wat perfectioneren voor de spiegel ‘s morgens, maar het resultaat mag er zijn. 

herenkapsels 2014: Halflang haar

Halflang haar

Bron: HubpagesPinterestHairstyles Design

Halflang haar is niet enkel een trend voor het komende jaar, het is van alle tijden. Of je nu onhandelbare krullen, dun haar of dik haar hebt, het halflange kapsel staat praktisch iedereen. Een subtiele out-of-bed look of, zoals Chris Hemsworth (ja, inderdaad, we nemen stijladvies aan van Thor) met wax naar achteren. Ook het kapsel van American Psycho's Patrick Bateman is een favoriet in de categorie halflang haar (de moordlustige trekjes van de serial killer moet je voor het gemak maar even wegdenken). Stoppelbaard laten staan en you are ready to go

Wondermiddelen

Je haar 2014-proof laten knippen is één ding, maar dan zit het nog niet iedere dag in model. Check hier in één oogopslag onze favoriete haarproducten om bovenstaande kapsels in model te krijgen én te houden. Van middeltjes tegen haarverlies tot onverwoestbare wax.

American crew forming cream 85 grAmerican Crew Haarshop.nl
€ 21,00 € 17,85
Acqua di Parma Colonia Intensa Hair and Shower GelDouchegelde Bijenkorf
€ 37,00
Loreal homme strong fix gel 150 mlL'oréal professionnel Haarshop.nl
€ 18,40 € 11,05
Tigi bed head for men pure texture molding paste 85 mlTigi Haarshop.nl
€ 17,00 € 11,90
American crew fiber 85 grAmerican Crew Haarshop.nl
€ 21,00 € 17,85
Thierry Mugler A*Men Hair- & bodyshampooThierry Mugler de Bijenkorf
€ 28,00
Shiseido Hair Care Hair Energizing ComplexShiseido de Bijenkorf
€ 50,00
Kérastase - homme - bain capital force densifiant 250 mlKerastase Haarshop.nl
€ 21,25 € 18,05
American crew grooming spray 250 mlAmerican Crew Haarshop.nl
€ 19,00 € 16,15

Ben jij er al uit welke van bovenstaande herenkapsels 2014 tot een onvergetelijk haarjaar gaan maken?