preview image Welke bril past bij mijn gezichtsvorm?
preview image Top 3 must-have sneakers van lente 2016

Michael Jordan en zijn Wondersloffen (Part II)

| Kawing | 0 Reactie(s)

Na de proloog start hier het epos van een van de grootste basketbalhelden ooit. Het fenomeen dat op de Nike Air Jordan sneakers naar de top leek te vliegen. Dit zijn de verrichtingen van levende legende Michael Jordan tijdens zijn glansperiode bij de Chicago Bulls.

In aanloop naar de gouden era van de Chicago Bulls was Michael Jordan voor het vierde seizoen op rij topscorer van de competitie. Desondanks bleef het kampioenschap voor de Bulls uit. His Royal Airness was de ongekroonde koning van de NBA. De scherpschutter die telkens op een haar na de finale van de play-offs miste.

In '85 liepen de Milwaukee Bucks hem voor zijn in Air Jordans gestrikte voeten. De daaropvolgende jaren werd hij gedwarsboomd door de Boston Celtics. Maar het grootste struikelblok waren de Detroit Pistons, die in '88, '89 en '90 zijn weg naar de eindronde blokkeerden. Met de zogenaamde Jordan Rules werd Mike met een dubbele en vaak zelfs driemansverdediging zowel speltechnisch als fysiek stevig aangepakt door de Pistons, die de Bad Boys als bijnaam hadden — en waar toekomstige Chicago Bulls-ster Dennis Rodman deel van uitmaakte. Toch waren de wonderen de wereld nog niet uit — deel 2 van 3:

Michael Jordan - MEN TODAYFoto: Andrew D. Bernstein/ Getty Images

The Lord of the Rings (1990 - 1993)

In de halve finale van de play-offs in seizoen '90-'91 stond Chicago Bulls voor het vierde opeenvolgende jaar tegenover kwelgeest Detroit Pistons. Dankzij coach Phil Jackson en de implementatie van de Triangle, een driehoeksaanval uitgevoerd door Michael Jordan, Scottie Pippen en Horace Grant (de Big 3), werd de druk op Jordan verdeeld over drie spelers en de Jordan Rules-strategie van de Pistons teniet gedaan. De Bulls stapten eindelijk over hun laatste drempel heen en maakten de Pistons met de hardhouten vloer gelijk. De jarenlange rivaliteit tussen de twee clubs was zo groot dat de Bad Boys in de laatste game, met nog 8 seconde op de klok, collectief van het veld naar de kleedkamer liepen. Einduitslag: 4-0. De eerste van vele finales was bereikt.

Nike Air Jordan VI

Magic Johnson en Michael Jordan vechten voor een rebound in de NBA playoffs

Air Jordan VI

Om een tragedie te voorkomen en niet hetzelfde lot als de held uit de Trojaanse Oorlog te ondergaan, plaatste Tinker Hatfield op verzoek van Michael Jordan een plastic heel tab op de Jordan VI om de achillespees te beschermen. Toch raakte hij tijdens de play-offs gebleseerd aan zijn teen. Op de vraag of hij een vervangende schoen nodig had, antwoordde Mike: "Give me the pain."

Voor het eerst bereikte Michael Jordan de finale van de play-offs, waar hij tegenover grootheden James Worthy en Magic Johnson van Los Angeles Lakers stond. Het team uit Windy City was echter in bloedvorm; de Lakers werden weggeblazen: 4-1. De eerste landstitel was een feit. De Lakers Showtime (5 titels uit 8 finales in de jaren '80) kwam ten einde en de Bulls Dynasty maakte haar entree.

Foto: Andrew D. Bernstein/ Getty Images — Johnson vs Jordan

Nike Air Jordan VII

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Air Jordan VII

De opvolger van de VI was wederom een creatie van Tinker Hatfield. De zichtbare air unit was verdwenen. Op de Air Jordan VII sleepte Mike met de Bulls back-to-back het tweede kampioenschap binnen door de Portland Trailblazers te verslaan. In datzelfde jaar veroverde Jordan met het Dream Team olympisch goud in Barcelona met een gemiddeld puntverschil van 44 per wedstrijd.

Met de komst van een nieuwe basketbalschoen was het ook tijd voor een nieuwe partner. Mars Blackmon werd ingeruild voor tekenfilmpersonage Bugs Bunny, die zichzelf Hare Jordan noemde. De anderhalf minuut durende commercial heeft maar liefst 1 miljoen dollar (exclusief Mike's salaris), 6 maanden tijd, 3.000 frames en 25 cartoonisten gekost om te maken. De reclamespot was een eerste kennismaking tussen Jordan en Bugs. Eentje die zal leiden tot een feature film.

Nike Air Jordan VIII

Michael Jordan en Scottie Pippen vieren hun derde kampioenschap op rij

Air Jordan VIII

De achtste generatie van de Air Jordan was zwaarder dan al haar voorgangers. Door de geavanceerde enkelsupport en verbeterde grip stond de sneaker bekend als de Punisher. De Air Jordan VIII had een air unit over de gehele lengte van de zool. Met de VIII aan de voeten, scoorde Michael Jordan zijn 20.000ste punt én werd hij met de Chicago Bulls voor de derde keer op rij landskampioen.

Met de three-peat op zak was de Chicago Bulls pas de derde club in de geschiedenis van de NBA die dit kunstje wist te flikken. Daarnaast werd Michael Jordan niet alleen — wederom — tot Most Valuable Player van de play-offs uitgeroepen, maar werd hij met een gemiddelde van 32,6 punten per wedstrijd voor het zevende opeenvolgende jaar topscorer van de competitie.

Foto: Andrew D. Bernstein/ Getty Images — Jordan en Pippen

Nike Air Jordan 7 RetroNike Front Runner
€ 179,99
Sportschoenen Jordan Super.Fly 4 by JordanJordan Sarenza
€ 129,99
Sportschoenen Jordan 5 Am by JordanJordan Sarenza
€ 99,99
Mitchell & Ness 'NBA' snapback petMitchell & Ness Stylepit
€ 39,95 € 15,95
Nike Sportswear NEW SWOOSH Tshirt print black/varsity redNike Zalando
€ 19,95
adidas Performance Rose Gold T-shirt voor herenAdidas OTTO
€ 29,95