preview image Haal meer uit je garderobe: 4 vlugge kledingtips
preview image Hoe je het groene bomberjack draagt? Nou, zo dus

Nooit meer kleding retour: 4 gouden tips

| Xaverio | 0 Reactie(s)

Vet T-shirt gekocht, maar het past niet. Het is een probleem dat bij online winkelen vaak voorkomt. Reden genoeg voor een paar handige tips. 

Online winkelen is de movement. Het wereldwijde web is dé plek om je persoonlijke stijl te verbeteren zonder de stress van het fysieke winkelen. Het is voor mannen nog nooit zo makkelijk geweest om hun garderobe uit te breiden zonder kostbare tijd te verliezen aan het slenteren door de winkelstraten. Hier zijn 4 gouden tips om nooit meer jouw online aankopen te retourneren.

Kleding passen MEN TODAY

1. size does matter

Dit heb je vast vaker gehoord, alleen nu gaat het om de afmeting van je postuur. Zoals je weet valt de maat large van het ene merk niet hetzelfde als de maat large van het andere merk. Het is daarom handig jouw afmetingen te weten. Gewapend met je afmetingen is de kans veel kleiner dat de gekochte kleding niet past. Dus wanneer je een keertje niks te doen hebt, ga dan langs bij een herenzaak, doe alsof je een maatpak wilt kopen, laat jezelf opmeten en sla deze afmetingen op in je telefoon. Is dit teveel moeite? Dan kan je het natuurlijk ook zelf doen. 

2. ONTHOUD DE MERKEN DIE JOU GOED STAAN

Soms heb je van die merken waarbij het lijkt alsof de kleding speciaal voor jou gemaakt is. Dit zijn de merken die je moet koesteren. Maak een lijstje van je favoriete merken en sla deze op in jouw telefoon. Weten welk merk voor jou werkt, maakt het online winkelen een stuk simpeler.

3. Meet de kledingstukken die goed passen

Een ander handig trucje om zeker te zijn van online succes is jouw best passende trui, broek en T-shirt te pakken en de afmetingen op te meten. Leg de kledingstukken op een vlak oppervlak en meet:

Kleding meten MEN TODAY
Foto: MR PORTER

  1. De armen (meet vanaf de manchet tot begin van de schouder en vanaf de schouder naar het midden van de kraag);
  2. De borstkast en schouders (meet vanaf het begin van de schouder naar de andere kant van de schouder en meet vanaf de onderkant van de oksel tot de andere kant van de oksel. De afmeting van de borstkast moet je wel verdubbelen);
  3. En de rug (meet vanaf het midden van de kraag naar beneden).

4. Check altijd de maattabellen

Zodra je jouw afmetingen weet, zijn maattabellen jouw beste vrienden. Vergelijk de afmetingen van de maattabel met de afmetingen die jij in jouw telefoon hebt staan. Door op deze manier kleding te kopen weet je zeker dat een maatje medium jou ook écht past. Topwebwinkels als MR PORTERScore en Front Runner meten al hun kleding met de hand en geven een gedetailleerde beschrijving van de kleding en schoenen. Houd er wel rekening mee dat sommige kledingwinkels niet met dezelfde precisie te werk gaan en een iets algemene maattabel hanteren.

Tot slot moet je onthouden dat het de taak is van een model om kleding er op zijn best uit te laten zien. Bedenk dus tijdens het online winkelen dat sommige kleding er alleen goed uitziet als jij het niet draagt!

Dit artikel werd op 28 mei 2015 gepubliceerd.