preview image De 6 chino trends van 2015
preview image Dingen die je voor 15 euro kunt kopen bij Forever 21

Tom test Outfittery

| Tom | 0 Reactie(s)

Persoonlijke stylisten zijn al lang niet meer voorbehouden aan celebrities en mensen met te veel geld. Sterker nog: ze kosten niks. Nieuwsgierig als we zijn, nemen we de proef op de som met Outfittery. Is dit het nieuwe shoppen voor de man?

Niets leuker dan een groot pakket ontvangen met jouw naam erop. Zeker als de doos eruitziet als een koffer waar je spontaan reislust van krijgt. Outfittery weet hoe belangrijk presentatie is, zoveel is wel duidelijk. Zodra de doos opengaat, valt mijn oog direct op het kaartje met persoonlijke tekst van 'mijn' style expert Lizzie. Vooral de schoenen van Frank Wright (6) vindt ze erg leuk. Aan skinny jeans kon ze niet komen, dus zijn het twee chino's (2 en 5) geworden. 'Ik wens je veel plezier met het doorpassen en combineren!' De totale vangst:

Outfittery review op MEN TODAY

1. G-Star, €89,95 | 2. Hilfiger Denim, €89,90 | 3. Minimum, €69,95
4. Scotch & Soda, €75,95 | 5. JACK & JONES, €49,95 | 6. Frank Wright, €119,95

Een paar dagen eerder heb ik telefonisch contact gehad met Lizzie nadat ik op outfittery.nl verschillende vragen over mijn kledingvoorkeuren - favoriete stijlen, merken, kleuren - heb beantwoord. Dit dwingt je om na te denken over wat je nou eigenlijk elke dag aantrekt en of je daar tevreden over bent. Vervolgens maak je een account aan en volgt er een formulier waar je je maten kunt doorgeven en een afspraak kunt inplannen.

Twee dagen later belt Lizzie. Op basis van de informatie die ik doorgegeven heb, stelt ze vragen over de kleding die ik draag, welk soort schoenen ik nog graag zou willen hebben en hoe ik denk over bepaalde prints, kleuren en de situatie in het Midden-Oosten (oké, dat laatste is misschien niet helemaal waar). Een minuut of tien later weet ze genoeg. Ze gaat ermee aan de slag en de outfits komen zo snel mogelijk mijn kant op.

Outfit 1: Scotch & Soda, Minimum, Hilfiger DEnim, Frank Wright

Outfittery review outfit 1 - MEN TODAY

Blauw overheerst in mijn Outfittery-box. En in mijn gaderobe, dus dat komt mooi uit. Het overhemd van Scotch & Soda (4) is precies wat ik zelf zou hebben uitgezocht. De trui van Minimum (3) kan me ook bekoren (Mimimum is een favoriet van de MEN TODAY-redactie, getuige onze artikelen over 10 Scandinavische merken die je moet kennen). Helaas valt deze navy pulllover een beetje klein, maar Outfittery lost problemen met de maat op door je op het retourformulier de mogelijkheid te geven om een andere maat te laten bezorgen. Van chino's ben ik over het algemeen geen groot fan, tenzij de pijpen strak zijn en de broek rond de heupen wat losser valt. Deze Hilfiger Denim chino (2) matcht wel mooi met de andere items, maar ik weet nu al dat ik 'm na aanschaf nauwelijks zal dragen - ik ken mezelf en mijn kleedgedrag zo langzamerhand goed genoeg. Wat Lizzie zei over de schoenen van Frank Wright klopt: ze zijn erg mooi. Dit model, dat veel wegheeft van de desert boots van Clarks, past bij vrijwel elke outfit.

Outfit 2: G-Star, Jack & Jones, Frank Wright

G-Star is, net als Scotch & Soda overigens, Hollands trots op modegebied. Waar ter wereld je ook bent, grote kans dat je een winkel van deze merken tegenkomt. Normaal gesproken ben ik niet zo wild van de creaties van G-Star, maar dit denim overhemd (1) ziet er erg strak uit. En zit ook strak trouwens. Iets té strak naar mijn smaak. Bovendien heb ik al een overvloed aan denim overhemden in mijn kast liggen. De chino van JACK & JONES (5) is diep donkerblauw, tegen zwart aan. De fit is vrijwel identiek aan die van de Hilfiger Denim-chino. Kwaliteitsverschil is op het eerste oog niet waarneembaar en de prijs is met €49,95 (tegenover €89,90 voor de Hilfiger) zeer schappelijk. De zwarte ankle boots van Frank Wright zijn ook weer een goede match met deze outfit. Dankzij het simpele ontwerp van de schoenen hoef je je 's ochtends niet af te vragen of ze wel bij je broek passen. Het bewerkte leer, de fijne details en de oranje zool maken deze Frank Wrights eyecatchers zonder dat ze schreeuwerig zijn.

Outfittery review outfit 2 - MEN TODAY

Conclusie

Outfittery werkt zoals meer dingen zouden moeten werken: duidelijk, persoonlijk en intuïtief. Het contact via de website, telefoon en mail verloopt soepel, de betaal- en retourprocedure is helder en de beloftes - geen verborgen kosten, in alle rust thuis uitproberen, kosteloos advies en verzending - worden nagekomen. De uitgebreide vragenlijst op outfittery.nl en het telefonische consult werken goed om jezelf en je stylist (dit klinkt zó Goois) een goed idee te geven van wat je nou eigenlijk wilt. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik mezelf niet tot de doelgroep van Outfittery reken: daarvoor weet ik net iets te goed wat ik graag draag. Bovendien vind ik het niet erg om een beetje tijd te investeren in het vinden van kleding waarin ik me mezelf voel. Tegelijkertijd weet ik dat er hordes mannen zijn die een pesthekel hebben aan winkelen. Voor deze mannen is Outfittery de uitvinding van de eeuw.