preview image MEN TODAY Stijlgids #16: Herenkapsels 2014/2015
preview image Baard trimmen voor beginners

Pharrell Williams x G-Star: RAW for the Oceans

| Kawing | 0 Reactie(s)

G-Star RAW begint de maand september vriendelijk en bewust. Milieuvriendelijk en milieubewust om precies te zijn. Het Nederlandse denimmerk heeft namelijk sinds enkele dagen de RAW for the Oceans-collectie, een samenwerking met Bionic Yarn van Pharrell Williams, officieel gelanceerd. 

Pharrell Williams x G-Star: RAW for the Oceans - MEN TODAYBeeld: G-Star RAW for the Oceans

Er is al veel over gezegd en nog veel meer over geschreven. Vooral omdat Pharrell Williams, superster en creative director van Bionic Yarn, het gezicht van het prestigieuze project van G-Star RAW is. Welnu, de collectie die uit duurzame garen geweven is, ligt en hangt eindelijk in de schappen en rekken van zowel digitale als bakstenen kledingwinkels.

Van plastic naar G-STAR RAW for the Oceans

G-Star RAW en Bionic Yarn houden zich aan een vier-stappenplan om plastieken flessen tot duurzame kleding om te toveren:

  1. Out of the ocean: plastic afval, waaronder de gewraakte petflessen, wordt uit de oceanen gevist. Geschat wordt dat er momenteel zo'n 7 miljard kilo zwerfplastic ronddrijft. 
  2. Pieced in preparation: al het verzamelde zwerfplastic wordt tot kleine stukjes vermalen en vervolgens tot sterke vezels vervaardigd.
  3. Spinning the yarn: vezels van plastic worden gekaard en vormen de kern van de garen wanneer ze met katoenvezels vermengd worden. Het eindproduct wordt Bionic yarn genoemd.
  4. Weaving and knitting: de Bionic yarn wordt tot de 'RAW for the Oceans'-textiel geweven en gebreid waaruit de nieuwe collectie van G-Star zijn gemaakt zijn.

De nieuwe, duurzame kledinglijn van G-Star RAW bestaat uit diverse jeans, T-shirts, hoodies, crewnecks en twee verschillende typen jassen die deze herfst weer uit de garderobe gehaald mogen worden: het bomberjack en de trenchcoat. Keuzes zat dus voor de mode- en milieubewuste man.

Shop denim van gerecycled plastic

RAW FOR THE OCEANS - DENIM CAPG-Star G-Star
€ 39,90
RAW FOR THE OCEANS - PRINTED DENIM CAPG-Star G-Star
€ 49,90
RAW FOR THE OCEANS - PRINTED DENIM CAPG-Star G-Star
€ 49,90
RAW FOR THE OCEANS - HOODED SWEATSHIRTG-Star G-Star
€ 99,90
RAW FOR THE OCEANS - HOODED SWEATSHIRTG-Star G-Star
€ 99,90
RAW FOR THE OCEANS -  HOODED SWEATSHIRTG-Star G-Star
€ 99,90
RAW FOR THE OCEANS - GRAPHIC TEEG-Star G-Star
€ 49,90
RAW FOR THE OCEANS - RELAXED SWEATSHIRTG-Star G-Star
€ 99,90
RAW FOR THE OCEANS -  LONG CREW NECK SWEATSHIRTG-Star G-Star
€ 99,90
RAW FOR THE OCEANS -  ARC 3D SLIM TAPEREDG-Star G-Star
€ 149,90
RAW FOR THE OCEANS -  PRINTED ARC 3D SLIM TAPEREDG-Star G-Star
€ 159,90
RAW FOR THE OCEANS -  ARC 3D SLIM TAPEREDG-Star G-Star
€ 149,90

Bekijk hier een video over het 'RAW for the Oceans'-project. En vergeet niet onze Product Finder te checken voor alle releases van G-Star RAW.