preview image De foute kersttrui
preview image Afrojack: fashion forward superster

Tom en Kawing testen Poler rugzakken (en een awesome slaapzak)

| Tom | 0 Reactie(s)

Poler maakt outdoor stuff. AWESOME outdoor stuff. Kamperen in de natuur wordt ineens een verleidelijk alternatief voor de zoveelste citytrip.

Poler Stuff is ontstaan uit liefde voor alles wat met het buitenleven te maken heeft en dat is terug te vinden in de productlijn van het jonge Amerikaanse outdoormerk: rugtassen, slaapzakken, tenten en een hele rits aan kampeerartikelen. Maar de stuff van Poler is niet je average camping gear. Opgericht door fotograaf Benji Wagner en twee kompanen, focust Poler zich niet op de traditionele kampeerder of hiker, maar op de avontuurlijke stadsmens. De moderne man die graag de natuur in trekt met vlotte uitrusting en niet oubollig scoutinggerei.

Naast een netwerk van foto- en videografen bestaat het team achter Poler uit actieve snow- en skateboarders. Kortom, de producten zijn stuk voor stuk gecreëerd dóór en vóór mensen die graag buiten zijn. En welke stadse natuurmensen hebben precies de juiste kwalificaties om de rugzakken én de slaapzak van Poler te testen? Correct, wij.

De Roll Top: "Ruimte in overvloed"

Poler Roll Top review - MEN TODAY

De feiten: 70 x 10 x 40 cm / 22 liter / ‘1000D Campdura’-stof / nylon stiksels en riemen

Tom: “Het eerste wat me opviel bij het openen van de doos met Poler Stuff: die Roll Top is huge! Als in ik-ga-drie-weken-de-Noord-Thaise-jungle-in huge. Het tweede wat ik dacht was: dit is kwaliteit met een hoofdletter K voor een prijs met een kleine letter p. Poler doet de eigen tagline ‘The world’s highest standard of stuff’ eer aan door aan ieder detail aandacht te besteden. Van het laptopvak tot de straps aan de zijkant, van de stalen sluiting tot het niet zo geheime vak aan de voorkant. Ik maak me alleen een beetje zorgen over de duurzaamheid van de plastic onderdelen, zoals de borstsluiting. Gelukkig zijn deze gemakkelijk te vervangen, mocht die drieweekse trektocht door Thailand toch iets te veel van het goede blijken te zijn.”

Kawing: "Ik ga de deur niet uit zonder rugzak. Tom, vraag mij eens wat er in mijn rugtas zit... Bedankt, ik ben blij dat je het vraagt. Er zijn een aantal dingen die ik, al dan niet dwangmatig, altijd en overal met me meesleep: een fototoestel, een collegeblok, stiften en ballpoints, desinfecterende handgel en een zakmes — je weet nooit wanneer je er één nodig hebt. Verder kan dit basispakket uitgebreid worden met bijvoorbeeld een laptop, een tablet en een leesboek voor onderweg. Dan heb ik het alleen nog over een doordeweekse werkdag. Dus ruimte is meer dan welkom. En ruimte is wat de Poler Roll Top te bieden heeft. Mocht er iets niet in de enorme backpack passen — wat ik me niet kan voorstellen — dan kan het met de verstelbare riempjes aan weerszijden van de tas bevestigd worden. Hoe handig is dat?"

De Rucksack: "Eersteklas eyecatcher"

Poler Stuff Rucksack Review - MEN TODAY

De feiten: 30 x 13 x 45 cm / 28,6 liter (totaal) / ‘1000D Campdura’-stof / nylon stiksels en riemen

Tom:De Rucksack is een eersteklas eye-catcher, zeker in deze camo/oranje-uitvoering. De twee afneembare side-pockets kunnen prima dienst doen als toilettas, wateropslag of rommelvak. Mits in volle glorie overvleugelt de Rucksack de Roll Top qua inhoud. Met het laptopvak, de extra bergruimte in het oranje bovencompartiment en de afneembare elementen is deze Poler rugzak daarmee een ideale reisgenoot, zowel in de stad als in de natuur. Persoonlijk zou ik gaan voor een wat minder opvallende variant, maar dat komt omdat ik in wezen een heel saai en kleurloos persoon ben.”

Kawing: "Is dat een verwijzing naar Haruki Murakami's werk, Tom? Wat zijn we toch belezen hier op de MEN TODAY-redactie. Maar deze Poler Rucksack is wel een tas die ik in het dagelijkse leven zou dragen. En camoprint is precies wat ik nodig heb om door de jungle die woon- werkverkeer heet te manoeuvreren. Omdat mijn medependelaars op het treinstation altijd de fietslampjes van mijn gestalde tweewieler lenen en nooit teruggeven, maak ik ze sinds kort vast aan m'n rugtas. De de vele haakjes, oogjes en lusjes van de rugzak komen dan erg goed van pas. Zijvakken zijn voor mij een vereiste. Want mocht het dopje van de waterfles niet goed aangedraaid zijn, dan verzuip je je kostbare spullen in de tas niet. Dat ze afneembaar zijn is een toffe bijkomstigheid, maar toch heb ik de voorkeur voor open steekvakken zodat ik gemakkelijk en snel mijn dorst kan lessen."

De Napsack: "Heeft het allemaal"

Poler Stuff Napsack review - MEN TODAY

De feiten: Dit is de meest awesome slaapzak in de geschiedenis van het universum. All nighter at the office? Ja, graag!

Tom: “Hoe enthousiast kun je zijn over een slaapzak zonder over te komen als iemand die serieus behoefte heeft aan een psychiater? De Napsack heeft het allemaal: de looks, de geeky features zoals het iPhonezakje op de borst en, hoe logisch, steekzakken. Om daar te komen hoef je alleen maar de ritsen op je schouders te openen. En had ik al gezegd dat je de onderkant kunt openen zodat je Napsack in feite een lange jas wordt waarin je kunt rondlopen? Dat zeg ik: awesome. Wil. Ik. Hebben.”

Kawing: "Tom, mag ik ook eens proberen?"

Rolltop Pack RugzakPoler Bever
€ 89,95
Rucksack RugzakPoler Bever
€ 94,95 € 80,71
Napsack SlaapzakPoler Bever
€ 164,95 € 98,97