preview image In de stijl van: Stromae
preview image Don’t you step on my... witte sneakers

Sneaker battle: Nike Roshe Run vs. Adidas ZX Flux

| Kawing | 0 Reactie(s)

In deze editie van de sneaker battle staan twee super minimalistische sneakers op het menu. Welke van de twee is de smaakmaker? MEN TODAY hangt de fijnproever uit: de Nike Roshe Run versus de Adidas ZX Flux.

Twee jaar geleden werd de wereld getrakteerd op de Nike Roshe Run. Deze luchtige sneaker viel meteen in de smaak bij de connaisseur en groeide uit tot dé must-have van de afgelopen zomer. Adidas moest met lede ogen aanzien hoe de schoen van de concurrent als zoete broodjes over de toonbank vloog. Tot begin dit jaar. Met de introductie van de ZX Flux had de Duitse sportgigant nu zelf een gouden recept in handen.

Sneaker battle: Nike Roshe Run vs. Adidas ZX Flux

Zen versus erfgoed

De Nike Roshe Run is het geesteskind van Dylan Raasch. Het concept ontstond in 2010; maar pas 2 jaar, 16 revisies van de buitenzool en 50 redesigns van de upper later zag de Roshe het licht. De naam en eenvoud van de sneaker is geïnspireerd door het zenboeddhisme. Roshi is namelijk de titel die aan een zenmeester wordt gegeven.

Daar tegenover staat de ZX Flux, een sneaker uit een lange lijn van iconische hardloopschoenen: de ZX-serie van Adidas. De Flux is het directe nageslacht van de meest populaire familielid, de ZX 8000, en is ontworpen door het duo Sam Handy - geen artiestennaam - en Torben Schumacher.

Design & degelijkheid

Zowel de Roshe als de Flux zijn zeer minimalistisch uitgevoerd: een zool, een upper van mesh met hiel- en enkelondersteuning en een veter om het aan de voet te strikken.

De Flux heeft dezelfde Torsion-zool van de ZX 8000 die ervoor zorgt dat het voorste en achterste gedeelte van de voet afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Ook de opvallende heel cage van de ZX 8000 is intact gebleven. De upper van deze sneaker bestaat uit één stuk geweven mesh met aan de zijkant de drie strepen van Adidas subtiel aangebracht.

De Roshe maakt gebruik van een zool die - zoals hierboven vermeld - maar liefst 16 keer is herontworpen. De zool loopt naar de hak toe omhoog en ziet er daardoor wat 'lomper' uit dan bij de Flux. Daarnaast is de zool uit één stuk gespoten waardoor de midden- en buitenzool als het ware één geheel vormen. Hierdoor lijkt de buitenzool van de Roshe wel sneller te slijten dan die van die van de concurrent.

Conclusie

De Roshe en Flux zijn qua uiterlijk - vooral in dezelfde colorway - zeer aan elkaar gewaagd. Maar door de vorm van de zool en de one-piece upper ziet de Flux er simpelweg gestroomlijnder uit. Maar juist om die tweede reden is er weer meer mogelijk met de Roshe als het op het combineren van verschillende materialen aankomt. 

Ben jij Team Roshe of Team Flux?

Roshe RunNike Daka
€ 89,99
Roshe Run NMNike Daka
€ 99,99 € 69,99
Nike Roshe Run NM Black MENNike Sneakers.nl
€ 89,99
Adidas V-Racer TM 2.0Adidas Daka
€ 74,99
NIKE Flyknit Roshe RunNike PIM Sneakers
€ 129,99 € 95,00
Nike Rosherun Flyknit blauwNike de Bijenkorf
€ 130,00
Adidas ZX Flux BlackAdidas Sneakers.nl
€ 94,99
Adidas ZX Flux NavyAdidas Sneakers.nl
€ 94,99
adidas Originals Zx flux GrijsAdidas Van den Assem
€ 89,95 € 62,95
adidas ZX FLUX NPS B34915Adidas Front Runner
€ 109,99 € 69,99
adidas Originals Zx flux ZwartAdidas Van den Assem
€ 89,95
adidas ZX FLUX M21328Adidas Front Runner
€ 89,99 € 54,99