preview image 7 dingen die je NOOIT mag dragen in de sportschool
preview image Blacksmith: super ruige herfstcollectie van H.E. by Mango

Strak in trainingspak: 5 iconische trainingspakken

| Kawing | 0 Reactie(s)

Gabbers hesen zich in de jaren 90 massaal in Australian en Cavello trainingspakken en hakten er vrolijk op los. Maar het waren de drie leden van legendarische hiphopformatie Run-D.M.C. die twee decennia daarvoor van het trainingspak een fashion item hebben gemaakt. Die trend zette zich door in Hollywood. Het sportieve outfit was niet alleen meer voor sportcoaches en hooligans op het witte doek weggelegd. Nee, dit zijn de 5 meest iconische trainingspakken uit Hollywood-films:

Don Johnston

Bill Murray (Don Johnston) in Broken Flowers - MEN TODAY

Bill Murray brengt als Don Johnston het overgrote deel van 'Broken Flowers' (2005) door in verscheidene trainingspakken. Trainingspakken van het Britse merk Fred Perry om precies te zijn. Hij drinkt er champagne in en kijkt er zwart-witfilms in. En wanneer die weer eens door een vrouw verlaten wordt, gaat hij er ook in mee op zoek naar zijn zoon waarvan hij tot voor kort niet van zijn bestaan afwist.

James Bond

Daniel Craig (James Bond) in Skyfall - MEN TODAY

Tijdens de scènes waarin 007 aan een serie psychologische en fysieke testen wordt onderworpen, draagt Daniel Craig een donkerblauw MI6-trainingspak. Hoewel 'Skyfall' (2012) al weer de 23ste film uit de franchise is, is het pas de tweede keer dat James Bond in trainingspak te zien is. De eerste keer was in 1980, toen Roger Moore in 'A View To Kill' een velours pak van FILA droeg tijdens zijn nachtelijke spionageactiviteiten.

Chas Tenenbaum

Ben Stiller (Chas Tenenbaum) in The Royal Tenenbaums - MEN TODAY

In het hoofd van filmmaker Wes Anderson is alles tot in de kleinste details perfect. Feit. In de wereld die Anderson gecreëerd heeft voor 'The Royal Tenenbaums' (2001), heeft Ben Stiller als neuroot Chas Tenenbaum in — misschien wel de beste rol van zijn carrière — vrijwel de gehele film een rode trainingsjas en trainingsbroek van Adidas aan. Ook zijn twee fictieve zonen, Ari en Uzi, zijn volgens diezelfde dresscode gekleed.

Jesus Quintana

John Turturro (Jesus Quintana) in The Big Lebowski - MEN TODAY

De getikte tegenstander van The Dude (Jeff Bridges) was maar kort te zien in 'The Big Lebowski' (1998). Toch was hij een van de meer smaakmakende personages. Het kan aan de acteerprestaties liggen van John Turturro, of aan de onvergetelijke paarse outfit die hij aanhad. Turturro heeft bekendgemaakt dat hij graag nog eens in het trainingsjack van Jesus Quintana wil kruipen in een spin-off van de geliefde cultfilm (er zijn zelfs jaarlijkse Lebowski-festivals).

Bruce Lee/ Beatrix Kiddo, 'The Bride'

Bruce Lee in Game of Death en Uma Thurman (Beatrix Kiddo) in Kill Bill: Vol. 1 - MEN TODAY

Het iconische kostuum dat Bruce Lee al vechtende door de pagode om het lijf had, hoort technisch gezien niet in dit lijstje thuis. Het geel gekleurde en zwart gestreepte kostuum is namelijk geen trainingspak; het is een jumpsuit. Máár, als eerbetoon aan de martialarts-legende ritste regisseur Quenitin Tarantino zijn muze Uma Thurman in 'Kill Bill' (2003) wél in een trainingspak met exact dezelfde kleuren.

Strak strak in m'n trainingspak

adidas Performance Set: Condivo 14 trainingspak voor herenAdidas OTTO
€ 89,95
trainingspakAdidas wehkamp
€ 69,95
trainingspakAdidas wehkamp
€ 69,95
NIKE Set: Woven Tech Hood Warm Up trainingspak herenNike OTTO
€ 68,95
NIKE Set: Academy polyesterpak voor herenNike OTTO
€ 79,95
NIKE Set: Academy presentatiepak voor herenNike OTTO
€ 84,95
NIKE Inter Milaan Authentic N98 jack voor heren 2012/2013Nike OTTO
€ 79,95
NIKE FC Barcelona Authentic N98 Track JacketNike OTTO
€ 79,95
NIKE Authentic N98 trainingsjasje Saint-Germain ParisNike OTTO
€ 79,95
adidas Performance Real Madrid Anthem jackAdidas OTTO
€ 79,95
NIKE Manchester City FC Authentic N98 Track jackNike OTTO
€ 79,95
NIKE Manchester United ManU Authentic N98 jack voor heren 2012/2013Nike OTTO
€ 79,95