preview image De Carhartt muts: vergane glorie of nog steeds tof?
preview image Miss Reef 2015: 12 maanden mooie billen

Tom en Kawing testen CLAE schoenen

| Tom | 0 Reactie(s)

Meet CLAE. Sinds 2001 koppelt dit Amerikaanse merk casual designs aan het comfort van sneakers. Omdat goede footwear geen overbodige luxe is in tijden van Hollands hondenweer, gingen uw betrouwbare reviewers van MEN TODAY op stap met twee modellen  uit de AW14-collectie van CLAE welteverstaan.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ellington en Grant zijn zachte modellen met goede rondingen. Ellington gaat mooi oud worden, dat zie je meteen. Grant oogt wat steviger en is dan ook flink ingesnoerd. Als professionele proef-op-de-som-nemers keken Tom en Kawing diep in de ziel van deze opvallende verschijningen, met onderstaande karakterschetsen als resultaat.

Ellington Lichen Tumbled Leather: "CLean en Minimalistisch"

CLAE Ellington Lichen Tumbled Leather review - MEN TODAY

De feiten: upper van gewaxt volnerfleer / veters van gewaxt katoen / rubberen binnenzool / Kawings sokken niet inbegrepen

Tom: "Van alle CLAE schoenen is de Ellington het meest straight-forward model. De schoen is gemaakt van stug leder - zogenaamd volnerfleer - waardoor hij ondanks het niet bijster originele design toch een ruig randje heeft. Zelf zou ik de Ellington niet zo snel dragen, daarvoor is deze CLAE schoen mij te bescheiden. Wel denk ik dat hij, net als rauwe, ongewassen jeans, meer karakter krijgt naarmate hij meer gedragen wordt."

Kawing: "Dit zijn de eerste CLAE schoenen ooit die ik aantrek. Wat meteen opvalt is dat de Ellington er erg strak uitziet. Geen overbodige stiksels; heel clean en minimalistisch.  Ik zou zelf de dikke veters vervangen voor dunnere, zodat het niet lijkt alsof ik zeilknopen aan het leggen ben wanneer ik mijn veters strik. Guys, ik kan er ook niks aan doen dat ik kleine handen heb. Ondanks het minimalistische design, vind ik dat - door het gebruik van dik volnerfleer - je toch behoorlijk wat gewicht aan de voeten moet meeslepen. Aan de andere kant weet je dat deze sneakers veel langer meegaan dan bijvoorbeeld je Chuck Taylors."

Grant Oxblood Leather: "Tussen high-end en Streetwise"

CLAE Grant Oxblood Leather review - MEN TODAY

De feiten: leren upper en voetbed / suède en neopreen accenten / nylon veters / rubberen binnenzool

Tom: "De Grant heeft karakter. Deze CLAE sneaker is een soort hybride tussen een chukka boot en een skateschoen, een half-geslaagde combinatie tussen high-end en streetwise. Door de zwarte vetersluitingen aan de zijkant heeft de Grant wel wat weg van een bergschoen en oogt het geheel wat ‘klompig’. Het zijn de details - de flashy veters, de aan één kant vastgestikte tong en de zachte ‘bumper’ van suède - die ervoor zorgen dat dit model het pleit toch in zijn voordeel beslecht."

Kawing: "Hé Tom, doe eens een kickflip! Want dit zijn skateschoenen, niet? Zo zien ze er wel uit. Hoewel bordeauxrood vaak terug te vinden is in het kleurenpalet van mijn garderobe, zou de Grant geen deel uitmaken van mijn collectie. De veterogen en de gestreepte veters doen me denken aan de veiligheidsschoenen van een niet zo leuk vakantiebaantje in een ver verleden. Sorry. De suède hielkraag en het tabje bij de hiel zijn dan wel weer hele toffe details."

En deze CLAE schoenen staan wél op MEN TODAY

Omdat bovenstaande varianten van de Ellington en Grant voorlopig alleen op clae.eu te krijgen zijn, hieronder een selectie van de CLAE footwear die wél op MEN TODAY staat. Ook leuk.

EllingtonCLAE Revert 95
€ 109,95 € 49,00
EllingtonCLAE Revert 95
€ 89,95 € 44,98
EllingtonCLAE Revert 95
€ 109,95 € 54,98
Claé  STRAYHORN UNLINEDCLAE Spartoo
€ 119,00 € 71,40
Claé  STRAYHORN UNLINEDCLAE Spartoo
€ 119,00 € 59,50
Claé  STRAYHORNCLAE Spartoo
€ 119,00 € 83,30
WinstonCLAE Revert 95
€ 119,95 € 59,98
EllingtonCLAE Revert 95
€ 89,95 € 44,98
EllingtonCLAE Revert 95
€ 109,95 € 65,97
Strayhorn TextileCLAE Revert 95
€ 99,95 € 65,97
StrayhornCLAE Revert 95
€ 124,95 € 69,00
Strayhorn VibramCLAE Revert 95
€ 174,95 € 69,00

Bekijk alle CLAE schoenen in onze Product Finder.