preview image Van grasmat naar fotoshoot: Zidane voor Mango Man
preview image Xaverio test de LG G Watch R

Video: Kanye West x Adidas Originals

| Kawing | 0 Reactie(s)

Met Yeezy Season 1 schaart Kanye West zich weer eens tussen de modeontwerpers. De langverwachte Adidas Yeezy Boost 750 sneakers werden afgelopen donderdag op de New York Fashion Week samen met een ready-to-wear collectie aan de wereld gepresenteerd.

Yeezy Boost 750

Kanye's eerdere uitstapjes naar de catwalk kenden wisselend succes: met de lancering van een vrouwencollectie op de Paris Fashion Week van 2011 werd de zelfbenoemde god door moderecensenten met beide benen op de grond gezet; zijn minicollectie met het Franse A.P.C. en Nike Air Yeezy sneakers daarentegen raakten binnen no time uitverkocht. "Everyone who wants a pair of Yeezys are being able to get a pair of Yeezys," beloofde de artiest annex designer degenen die de laatste keer achter het net gevist hebben. Maar met een prijskaartje van 350 dollar en een oplage van slechts 9.000 paar lijkt de Yeezy Boost 750 niet een vangst die voor everyone bedoeld is.

Kanye West for Adidas Yeezy Boost 750 - MEN TODAY
Foto: Yeezy Boost 750 van leer en mesh met Boost cushioning over de gehele lengte van de zool. (Adidas)

Yeezy Season 1

De Yeezy Season 1 collectie, een samenwerking met sportgigant Adidas, is tegelijkertijd met de signature sneaker van Kanye gepresenteerd. Zwart, grijs, olijfgroen en andere sombere kleuren voeren de boventoon in een serie van sneakers, boots, jassen, sweats en tassen. Correctie: een niet heel indrukwekkende serie van sneakers, boots, jassen, sweats en tassen. Want na alle hype en heisa is Yeezy Season 1 weinig vernieuwend en zelfs ietwat teleurstellend te noemen. Op de lowtop runners na dan - en zelfs die hebben verdacht veel weg van Nike's Roshe Run.

"Is er dan niks positiefs te zeggen over Yeezy Season 1?" Toch wel. De minimale branding die op de kleding en de schoenen te zien was, is een goede zaak. Zelfs de grote Kanye West heeft egostrelerij binnen de perken weten te houden door slechts de letters 'YZY' subtiel in de stukken terug te laten komen. Het absolute hoogtepunt van de show begon echter pas na 8 minuten en 19 seconden, wanneer 'Wolves' wordt ingezet: de nieuwe single van de rapper met Sia en Vic Mensa. Nuff said.

Adidas Originals x Kanye West - Yeezy Season 1

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.