preview image Afrojack: fashion forward superster
preview image De Carhartt muts: vergane glorie of nog steeds tof?

Warme wintertrend: de wollen jas

| Kawing | 0 Reactie(s)

De hit van deze winter staat niet in de Top 40, maar is afkomstig uit de wei: schapenwol. De wollen jas is namelijk met stip op nummer een dé winterjas van 2014.

Sommigen beweren dat de traditionele wollen jas een paar eeuwen geleden is ontworpen voor zeelieden: navy gekleurd, kort uitgevoerd, double breasted en vrij dicht op het lichaam gesneden zodat de jas niet in de weg zat bij het vele klimwerk op het schip. Vandaar dat de jas ookwel schippersjas wordt genoemd.

Anno 2014 is de wollen jas een onmisbaar item in de kast van de moderne man. Naast warmte tijdens de koude winterdagen, biedt het ook veelzijdigheid. Want of je nou een driedelig kostuum draagt of jezelf in een casual outfit hebt gestoken, de overjas van wol — kort of lang — kan er altijd overheen getrokken worden zonder dat je op de bon wordt geslingerd door de modepolitie.

Wollen jas - MEN TODAYFoto: Jack & Jones

Made in Holland

De klassieke wollen jas wordt over de grens peacoat of pea jacket genoemd. Volgens verschillende bronnen, waaronder Oxford Dictionaries, is die term afgeleid van het Nederlandse pijjekker: een 'pij' als in een grove wollen kleed, en 'jekker' werd het Engelse 'jacket'. Gezien de jas oorspronkelijk door zeelieden werd gedragen en Nederland een rijk maritiem verleden kent, klinkt dat zo gek nog niet.

Wollen jassen trend

Het maakt niet uit waar jouw voorkeur dit jaar naar uitgaat: lang, kort, knoopsluiting of houtje-touwtje, en mét of juist zónder capuchon. Het mag allemaal. In de winter van '14 - '15 draait het niet om het model en zelfs niet om de kleur, maar staat de wolstructuur centraal. Wollen jassen met een ruwe afwerking zijn helemaal hip and happening. Zo heeft Atelier Scotch, de klassieke mannenmodelijn van Scotch & Soda, diverse peacoats en mantels van gepilde wol en geruwde wol in haar onlangs gelanceerde herfst-/ wintercollectie zitten.

Superdry Mantel blackSuperdry Zalando
€ 425,00
Toggle JacketMills Brothers The Sting
€ 149,95 € 49,95
Jack & Jones Klassiek Wol JasJack & Jones OTTO
€ 99,95
Pier One Mantel greyPier One Zalando
€ 79,95 € 55,95
McGregor DISTINCTION wollen jas Cane AshMcGregor Distinction wehkamp
€ 399,95 € 199,95
Selected Wollen - JasSelected Homme OTTO
€ 129,95
Jack & Jones JJRIO Mantel elmwoodJack & Jones Zalando
€ 99,95
Burton Menswear London Mantel greyBurton Zalando
€ 109,95 € 76,95
Van Gils Van Gils Double breasted jas met TartanruitmotiefVan Gils de Bijenkorf
€ 349,95
Jack & Jones Klassiek Wol JasJack & Jones Wollen jasOTTO
€ 99,95
G-Star RAW wollen jas PeacoatG-Star wehkamp
€ 369,95 € 249,95
Petrol Industries jasPetrol wehkamp
€ 129,95

Dit is slechts een kleine greep uit onze grote winterjassencollectie met meer dan 3.500 heren winterjassen! Zoek je bij je wollen jas nog een warme sjaal of een bijpassende muts? Klik dan eens door onze Product Finder met handige filters zodat je meteen vindt wat je daarstraks zocht.