preview image Cristiano, wat doe je nu?!
preview image Hoe goed is de Apple Watch nou echt?

Witte sneakers schoonmaken in 5 stappen

| Kawing | 0 Reactie(s)

Witte sneakers schoonmaken is geen rocket science. Wel is er een vijfstappenplan om dit varkentje te wassen en de gympen zo lang mogelijk wit te houden. Handen uit de mouwen, heren.

Witte sneakers zijn de heilige graal voor sneakeraanbidders. Het is een helse klus om ze maagdelijk wit te houden. Maar de gebeden zijn verhoord en Eugene Tong van Details magazine laat in een drie minuten durende video van Mr Porter zien hoe witte sneakers te reinigen én te onderhouden. Halleluja!

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Witte sneakers schoonmaken: 5-stappenplan

 1. Oppervlakkig reinigen
  Klop de zolen tegen elkaar om modder en vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een vochtige (microvezel) doek of de Quick wipes van Jason Markk voor een vlugge poetsbeurt. Voor de rubberen zool is er de reinigingsgum. 
 2. Diep reinigen
  Pak een vochtige schoenborstel en druppel een kleine hoeveelheid Jason Markk Premium shoe cleaner op. Poets de sneaker voorzichtig tot het schuimt. Gebruik een oude tandenborstel voor moeilijk te bereiken plekken. Neem de sneaker af met een handdoek en geef het zonodig een tweede poetsbeurt.
 3. Veters schoonmaken
  Week de veters in een sopje alvorens je ze met de was in de wasmachine laat meedraaien. Of je kunt natuurlijk gewoon een vers paar witte veters scoren.
 4. Beschermen
  Gebruik een impregneerspray of de Premium water & stain repellent van Jason Markk om de sneakers te verzorgen en vlek- en waterafstotend te maken. Doe dit wel pas nadat de sneakers volledig gedroogd zijn - en niet bij een warmtebron of direct in de zon leggen!
 5. Opbergen
  Witte sneakers blijven het langst mooi in de schoenendoos. Stop de gympen eventueel nog in een stoffen zak. En wanneer je jouw sneakers vaak zonder sokken draagt, kun je een vel keukenrolpapier in de gympen leggen om vocht op te nemen.

Wondermiddelen voor witte sneakers

Jason Markk schoen schoonmaaksetJason markk Stylepit
€ 18,95
Jason Markk Repel, water- en vlekafstotende sprayJason markk de Bijenkorf
€ 15,95
Jason Markk 'Quick Wipes' schoenverzorgingJason markk Stylepit
€ 12,95
Collonil Carbon Pro impregneersprayCollonil de Bijenkorf
€ 13,95
Collonil Verzorgend reinigingsschuimCollonil de Bijenkorf
€ 10,95
Collonil Reinigings gumCollonil de Bijenkorf
€ 4,25