preview image Stefan Kappenberg: ‘Ik ben niet zo goed in stijl’
preview image Air Max Day: geschiedenis van Nike Air Max sneakers

Zo vind je de juiste moderne jeans fit

| Kawing | 0 Reactie(s)

Fit does matter. Een halve centimeter maakt het verschil tussen net wel en net niet. Met deze denim fit guide vind je de jeans fit die het best bij jou past.

Zoveel merken, zoveel denim en nóg meer fits. Het wordt nog verwarrender: spijkerbroeken uit de jaren 90 die met slim-fit werden bestempeld, vallen anno 2016 meestal in de categorie straight fit jeans. Tijden veranderen en zo ook jeans. Nieuwe technieken worden gebruikt om de klassieke spijkerbroek meer van deze tijd te maken, zónder de roots te verloochenen. Zo draait de Cast Iron Premium Denim-collectie niet om het standaard proces van dry denim. Waar de meeste jeans gemaakt worden van onbewerkte materialen, neemt Cast Iron altijd een coated fabric als startpunt. De denim ondergaat een speciale behandeling voor een geraffineerde, ongepolijste look. Hoe lang je je denim ook draagt, de coating houdt altijd stand.

Aan de hand van de jeans uit de Cast Iron Premium Denim-collectie is hier de gids voor het vinden van de juiste moderne denim fit.

Welke jeans fit past bij mij?

Cast Iron jeans fit guide - MEN TODAY

Riser slim fit

Hoe: Riser jeans uit de Premium Denim collectie vallen normaal op de heupen en zijn nauwsluitend van de bovenbenen tot aan de enkels. Verwar deze slim-fit spijkerbroek niet met de skinny jeans die superstrak ziten vanaf de heupen tot en met de enkels!
Wie: De Riser slim fit is perfect voor de wat slankere mannen en heren die niet te brede bovenbenen hebben. Wielrenners, these are not the jeans you're looking for.

Cope tapered fit

Hoe: De Cope tapered fit jeans zijn taps toelopend. De bovenbenen krijgen in vergelijking met de andere fits meer bewegingsruimte terwijl de broekspijpen smaller worden richting de enkels, waardoor de zogenaamde wortelvorm ontstaat.
Wie: Mannen met een forser postuur, maar ook atletisch gebouwde mannen met brede dijen en bovenbenen.

Flask straight fit

Hoe: De Flask is net als de fit al zegt: rechttoe rechtaan. Het valt net als de andere twee fits normaal op de heupen, maar loopt recht vanaf de bovenbenen tot aan de enkels. Van de 3 jeans fits is de Flask het meest ruimzittend, máár de uiteinden van de broekspijpen zijn slechts 1 centimeter breder in omtrek dan die van de Riser en Cope.
Wie: Heren die op zoek zijn naar een straight-fit spijkerbroek zónder te wijde broekspijpen. Ook mannen met het formaat kuiten van voetballers zullen zich comfortabel in de Flask voelen.

Find your fit

Gratis Soundbox bij een besteding vanaf €199!

PARTLY COATED RISER SLIMCast Iron Cast Iron
€ 129,95 € 90,95
GREY BLUE RISER SLIM JEANSCast Iron Cast Iron
€ 149,95 € 104,95
MID BLUE RISER SLIM JEANSCast Iron Cast Iron
€ 139,95 € 97,95
SUN BLEACHED COPE JEANSCast Iron Cast Iron
€ 129,95 € 90,95
SUN FADED COPE JEANSCast Iron Cast Iron
€ 119,95 € 83,95
DARK COPE TAPERED JEANSCast Iron Cast Iron
€ 129,95 € 90,95
SUMMER BLEACH FLASK JEANSCast Iron Cast Iron
€ 119,95 € 83,95
VINTAGE BLACK COPE TAPEREDCast Iron Cast Iron
€ 129,95 € 90,95
COATED COPE TAPERED JEANSCast Iron Cast Iron
€ 109,95 € 76,95